Als je nog niet van deze game gehoord hebt, wees dan gerust… dit is ook maar een werktitel voor ons geliefde platform. De bedenkers van deze game vonden het wel toepasselijk voor freeware en Steam, maar een officiële PayStation titel heeft de game nog niet.

We kunnen je wel vertellen over de inhoud van de game en de speelwijze. Stealth Bastard is een platformgame met een unieke, sneaky stijl waarin je af en toe ook nog een keer kan lachen om hilarische booby traps. De replay waarde is ook nog eens erg hoog, aangezien je de mogelijkheid hebt jezelf te plaatsen op speedrun leaderboards en je hebt ook een level editor tot je beschikking.

In totaal kun je dus oneindig veel speeluren in de game stoppen, maar als je slechts kijkt naar de hoofd verhaallijn kun je 80 verschillende levels uitspelen, verdeeld over 8 unieke werelden. De levels zijn uit te spelen in 10 seconden tot 10 minuten, afhankelijk van hoe snel je bent en de grootte van het level in kwestie.

Dan willen we nog even terugkomen op de intro van dit bericht, namelijk dat Stealth Bastard slechts een werktitel is. Natuurlijk zou Sony niet zomaar een game uitbrengen waarin grove taal als deze normaal is. Daarom vraagt ontwikkelaar Curve Studios jullie deel uit te maken van het benamingsproces. Vind jij een titel die geschikter is voor deze game? Geef dat dan even door via deze link en maak kans op een PS Vita. Dit is mogelijk tot 14 april. Succes!

Benieuwd naar wat je kan verwachten van ‘Stealth Bastard’? Kijk dan de launch trailer hieronder, welke uitkwam toen de game als freeware verscheen in 2011 of speel de game alvast even via deze link.