Sony’s PlayStation Plus service bestaat al sinds 29 juni 2010 en heeft sindsdien enorm veel aan populariteit gewonnen. Het ‘beperkte’ zich eerder tot hoge kortingen op verscheidene games en enkele gratis PSN-games, maar na de E3 in 2012 verscheen de ‘Instant Games Collection’ die hier verandering in bracht. Niet langer werden alleen kleine PSN-titels aangeboden, maar ook de grote titels kwamen erbij.

Deze graag geziene toevoeging tot het PlayStation Plus lidmaatschap verzorgt iedere maand nieuwe gratis games voor abonnees, welke ze gratis kunnen blijven spelen zolang hun lidmaatschap geldig is. Dit verscheen eerst voor de PlayStation 3 en ondertussen worden via deze service ook PlayStation Vita games aangeboden.

Sony omschrijft de ICG op haar website als ‘de perfecte mogelijkheid om de beste PS3 en PS Vita games te spelen zonder extra kosten’. Deze ’top-rated’ games krijgen als verduidelijking mee dat het hier gaat om games die een Metacritic score van 70 of hoger hebben.

“Thanks to PlayStation Plus, millions of gamers can enjoy top-rated* PS3 and PS Vita games at no extra cost. We add new titles regularly as well as providing you with tons more special offers on some of the hottest titles around.”

* Top rated is based on a Metacritic rating of 70+.

Gisteren werd de PlayStation Plus content van de maand mei bekend gemaakt en zoals gewoonlijk ging het hier om drie PlayStation 3 games en twee Playstation Vita games.

Instant Game Collection PS Vita

  • Sine Mora – Metascore: 85
  • Velocity Ultra HD – Metascore: Geen score

Instant Game Collection PS3

  • Hitman Absolution – Metascore: 83
  • Catherine – Metascore: 79
  • Malicious – Metascore: 67

Zoals je ziet zijn er momenteel twee games in de Instant Game Collection verschenen die niet voldoen aan de minimale score die beloofd werd door Sony. In het geval van Velocity Ultra HD weten we dat de PSP versie bijzonder vermakelijk was, maar of dit ook geldt voor de PS Vita versie kan via Metacritic niet beoordeeld worden. Er staat namelijk geen enkele score van deze game op Metacritic.

Ook Malicious behaalt niet de minimumscore die voor de PlayStation Plus conent normaal gezien wordt gehandhaafd door Sony. Nu maken we van die 0,3 verschil absoluut geen probleem, maar het principe dat Sony adverteert met 70+ scores die uiteindelijk niet altijd 70+ blijken te zijn.

Wat vinden jullie hiervan? Is het door de vingers te zien als eenmalige gebeurtenis of zou je het vervelend vinden als dit vaker gaat voor komen?