Wellicht klinkt de ‘Alice’ franchise niet iedereen even bekend in de oren, maar deze serie vertelt de duistere zijde van Alice in Wonderland. Vooralsnog zijn hier twee delen van verschenen en om even een indicatie te geven, het tweede deel heb ik in 2011 met een 8 beldoond.

Ongeveer een maand geleden liet Roel ons al weten dat gamedesigner American McGee de community vroeg of ze interesse hadden in een derde deel. Blijkbaar zijn er genoeg mensen geweest die hier wel oren naar hebben, want uit het eerste concept art blijkt dat American McGee al druk bezig is met het tekenen van concepten voor ‘Alice: Otherland’. Helaas is er geen grotere variant van de afbeelding te verkrijgen, daarom hieronder een gepriegel aan plaatjes.


Het feit dat American McGee en een deel van de community een derde deel zeker zien zitten, is het nog maar de vraag of deze ook daadwerkelijk zal komen. De rechten van deze reeks liggen namelijk nog bij EA, waar McGee helaas al zo’n twee jaar niet meer werkt. Hij heeft nu zijn eigen bedrijf genaamd ‘Spicey Horse’ en hoopt de rechten voor de Alice reeks in zijn eigen bezit te krijgen.

Persoonlijk zie ik een derde game zeker wel zitten, want met het tweede deel heb ik mij op en top mee vermaakt. Voor de mensen die niet bekend zijn met de reeks, voor niet al te veel geld zijn de eerste twee delen nog prima te verkrijgen. Zodra wij meer weten over een eventueel derde deel, dan laten we dit gelijk aan jullie weten.