De E3 zal op dinsdag 11 juni in alle volledigheid losbarsten maar voorafgaand zullen Microsoft, EA, Ubisoft en Sony allen een persconferentie houden. Normaal gesproken weten we als redactie min of meer wat we mogen verwachten op de E3, maar dit jaar is het anders dan anders en dat komt natuurlijk door de nieuwe generatie consoles. Op dit moment zijn we volop in voorbereiding voor de E3 en om je alvast een idee te geven wat we zoal gaan doen hier een redactioneel vooruitzicht op de belangrijkste beurs van het jaar.

Persconferenties

De maandag is een traditionele persconferentie dag die voor ons als PSX-Sense relatief op een normale tijd begint, de eerste persconferentie die we gaan bezoeken is die van Electronic Arts aan het begin van de middag (22.00 uur NL tijd). Deze persconferentie zal voor het eerst niet in het redelijk kleine Orpheum theater gaan plaatsvinden, maar in het absurd grote Shrine Auditorium.

De focus van de persconferentie van EA is volgens eigen zeggen gericht op next-gen en gezien EA van hun ‘standaard’ locatie (Orpheum Theater) afstapt om naar een locatie te verhuizen die drie keer zo groot is een interessant vooruitzicht. Een grotere locatie betekent meer mensen en meer mensen verwacht je alleen als je echt spectaculaire dingen te melden hebt – anders dan gebruikelijk dus.

Hierna zullen we naar de Ubisoft persconferentie gaan (00.00 uur NL tijd) die in het LA Theater gehouden zal worden en dit is dezelfde locatie als de voorgaande jaren. Ubisoft weet altijd een fantastische show neer te zetten dus ook dit jaar verwachten we niet veel anders. En nadat we naar deze twee persconferenties zijn geweest, dan is het tijd voor het echte moment, de Sony persconferentie.

Deze zal aan het begin van de avond (03.00 uur NL tijd) plaatsvinden en met de PlayStation 4 op komst zal het grootste deel van deze persconferentie in het teken staan van de nieuwe console. We verwachten dat hier de prijs, releasedatum, launchgames, varianten en meer details beken gemaakt gaan worden en dat maakt deze persconferentie één van de belangrijkste in jaren.

De bedoeling is dat wij alledrie de persconferenties af gaan en we zullen jullie meenemen in een video. In plaats van statische video waarin we de persconferenties apart bespreken is het de bedoeling dat jullie de hele dag met ons meegaan in één doorlopende video, waarbij jullie te zien krijgen hoe het enigszins achter de schermen er aan toe gaat.

De E3 en de presentaties

De dinsdag is de dag waarop de E3 open gaat en de beurs zelf is vanaf dan tot donderdagmiddag open. Echter opent de beurs haar deuren pas om 12.00 uur ’s middags wat betekent dat de gehele E3 slechts tweeënhalve dag is. Dat is nét aan genoeg voor ons om alle interessante PlayStation games te bekijken. Echter kunnen we niet lukraak overal aanschuiven – dit werkt ook niet door enorme drukte – en daarvoor zijn we op dit moment enorm druk met het maken van afspraken.

Deze afspraken maken we met alle uitgevers die vertegenwoordigd zijn en dat levert ons als voordeel op dat we aan de lopende band nieuwe games kunnen bekijken zonder hiervoor een uur in de rij te staan. Daar hebben we immers de tijd niet voor.

De gehele dag vliegen we van de ene uithoek van de beursvloer naar de ander om op tijd te zijn voor de afspraken en aan het einde van zo’n dag zijn we nog niet klaar, want dan begint het echte werk pas. Dat is al onze ervaringen uitschrijven in previews, het monteren van onze video’s en het in orde maken van fotoreportages en dan te bedenken dat we aansluitend veelal nog een gezellige borrel (dagelijks!) hebben op diverse vette locaties in Hollywood en ander plekken.

Hands-on met de nieuwste games en de PlayStation 4

Nu is hetgeen we op de E3 zelf doen dagelijks min of meer hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in de games die we bij de uitgevers bekijken, maar van alle dagen is de dinsdag veruit het belangrijkste. Dat is de dag waarop we min of meer de gehele dag bij Sony zitten en dat niet zonder reden. Sony heeft namelijk net zoals voorgaande jaren een aparte afgesloten booth voor de Europese pers waar we hands-on kunnen gaan met zo goed als elke game uit hun line-up.

Wat betekent dat voor dit jaar? Wel, we gaan hands-on met de PlayStation 4. Althans, dat is waar we natuurlijk op zitten te hopen. Mocht dit inderdaad de mogelijkheid zijn, dan zul je hier zo snel mogelijk dingen over horen. De PlayStation 4 is immers hetgeen waar het deze E3 op PSX-Sense om draait en dat wil je niet missen.

Onze aanwezigheid vertaalt zich in…

Onze aanwezigheid op de E3 zal niet stilletjes voorbij gaan. Nee, integendeel. Want tussen al het gebruikelijke nieuws door mag je een hoop content van ons verwachten. Denk aan fotoreportages van de beursvloer, het beursgebouw en natuurlijk de boothbabes. Ook mag je een hoop video’s verwachten die uiteenlopen van een kijkje in de keuken tot aan reportages waar we het specifiek over een bepaald onderwerp gaan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de DualShock 4 of PlayStation 4 (mits hands-on beschikbaar).

Verder mag je ook de nodige previews verwachten van de nodige games en op ons lijstje met afspraken staan games als Battlefield 4, Batman: Arkham Origins, Call of Duty: Ghosts, Beyond: Two Souls en nog veel meer. We verwachten vanzelfsprekend ook aan de slag te kunnen met de eerste PlayStation 4 games en dat zijn natuurlijk inFAMOUS: Second Son, Killzone: Shadow Fall, DriveClub, Knack en ga zo maar door.

Kortom, voor al het PlayStation nieuws, previews, video’s en alle andere content die in een dergelijke opsomming thuishoort dien je PSX-Sense in de gaten te houden. Het wordt voor PSX-Sense de derde keer dat we aanwezig zijn op de E3 en deze E3 belooft één van de mooiste ooit te worden. Wij hebben er zin in, jullie ook?