Enerzijds sloot Mass Effect 3 de trilogie netjes af, anderzijds zou het jammer zijn om een rijk universum als dat van de Mass Effect franchise verloren te laten gaan. Dat laatste zal dan ook niet snel gebeuren. Bij BioWare werken ze aan een vierde deel in de populaire ruimtereeks, al hebben we er geen idee van wat de ontwikkelaar precies met de game van plan is. Wordt het een sequel? Een prequel? Of een verhaal dat eigenlijk los staat van de trilogie die de afgelopen jaren duizenden gamers in vervoering bracht?

Wij gokken persoonlijk op dat laatste, al hebben we werkelijk geen been om op te staan. Dan maar over naar de orde van de dag: Yannick Roy van BioWare Montreal kreeg op Twitter de vraag van een fan of Mass Effect 4 eveneens een Genesis optie – een soort speelbare samenvatting van de voorgaande delen – zou bevatten, zoals bij Mass Effect 2 het geval was toen deze de overstap maakte naar de PlayStation 3. Roy had er nog geen antwoord op, maar verzekerde de fan dat deel 4 gemaakt werd met fans én nieuwkomers in het achterhoofd.

De game zal dus zeker knipogen bevatten naar eerdere delen om zo de fans te plezieren, maar zal tegelijkertijd ook toegankelijk genoeg zijn voor nieuwkomers. Leuk om weten is ook dat Roy aangaf dat het vierde deel in de franchise op emotioneel vlak niet zal moeten inboeten tegenover zijn voorgangers. Dat betekent dus opnieuw een erg diverse cast, met tal van opties op avontuurlijk én romantisch vlak. Zo hebben we ze graag, die BioWare RPG’s! Laat maar komen, wij zijn er alvast helemaal klaar voor.