http://youtu.be/v0I7ENbHpiI
In de laatste editie van het Japanse magazine Famitsu is een interview met Kazunori Yamauchi te lezen over Gran Turismo 6. Hier komt onder andere het physics systeem aan bod en het blijkt dat dit systeem na de GT Academy demo van onlangs van een update is voorzien en dat dit ook gebruikt zal worden bij Gran Turismo 7.

Vervolgens ging Yamauchi dieper op het technische aspect van de PlayStation 3 in naar aanleiding van het physics systeem dat nog prima door de hardware van de PlayStation 3 gerealiseerd kan worden.

“The PlayStation 4′s large memory size is a unique trait, but in terms of CPU performance, the PS3′s Cell chip, while difficult to handle, is really capable. They both have different advantages. Besides, I think the online community aspect, one of the most fun parts of GT, doesn’t have anything to do with the platform.”

Vervolgens voegde hij Yamauchi hier aan toe dat de PlayStation 4 game waarschijnlijk Gran Turismo 7 zal heten en dat die klaar is in een jaar of twee. Dit is geen harde bevestiging, maar het geeft wel aan dat we over niet gek veel tijd een nieuw deel op de PlayStation 4 mogen verwachten.

Of het Polyphony Digital ook daadwerkelijk lukt om een zevende deel te produceren binnen twee jaar valt te betwijfelen gezien hun geschiedenis met uitstel, maar goed. Laten we voorlopig eerst de officiële aankondiging nog maar afwachten en niet vergeten dat eerst Gran Turismo 6 nog moet verschijnen. Die ligt eind dit jaar in de winkels.

“The PlayStation 4 game which we’ll likely call GT7 will be done in about a year or two.”