Killzone: Mercenary was als digitale uitgave niet bepaald een kleine game en daar kwam bij de lancering nog gelijk een patch van ruim 1GB overheen. Inmiddels is de tweede patch verschenen en net zoals de eerste patch is ook deze van een fors formaat. Je zult namelijk 1190MB aan vrije ruimte op je memorycard moeten hebben alvorens je de patch kunt downloaden.

Enkele grote verbeteringen die deze patch met zich meebrengt zijn een betere verdeling van de spawn points over alle modi in de multiplayer. Daarnaast wordt ook het probleem met enkele niet te unlocken loadouts gefixed alsmede ook het probleem met de mêlee medal die je voorheen alleen in brons kon behalen. Daarnaast was de voornaamste focus bij het ontwikkelen van de patch het oplossen van connectiviteit issues die er sinds de lancering spelen en tot slot draagt de patch ook bij aan het verbeteren van de stabiliteit van de game naar aanleiding van eerdere meldingen over crashes.

Wat belangrijk is om te weten is dat deze patch de vorige patch vervangt. Je zult dus niet nog een gigabyte kwijt zijn op je memorycard aan deze extra patch data. Daarnaast is Guerrilla Games bezig om de grootte qua memorycard ruimte van de titel te reduceren. Hierover verwachten ze binnenkort meer informatie vrij te geven.