Geestelijk vader en bedenker van Metal Gear Solid, Hideo Kojima, heeft al eens eerder aangegeven het voor gezien te houden om zo zijn stempel minder te drukken op de ontwikkeling van de franchise. Daar is hij zoals we inmiddels wel weten vaak op teruggekomen waarbij hij momenteel druk doende is met de ontwikkeling van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en het later te verschijnen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Desondanks geeft Kojima in een gesprek met Xbox Wire aan dat hij niet nog eens een periode van 25 jaar betrokken zal blijven bij de ontwikkeling van de Metal Gear Solid franchise. Wel benadrukt hij er alle vertrouwen in te hebben dat er zich nieuwe talenten zullen aandienen die de serie in de toekomst zullen doorontwikkelen waardoor er ook over 25 jaar een Metal Gear Solid franchise zal zijn.

“The only thing I can say for certain,” Kojima mused, “is that I personally will not be able to carry MGS forward for another 25 years. However, with new talent at the helm guiding the series through each new stage, I can easily imagine a world 25 years from now where a new MGS franchise continues onward into the future.”

Met een respectabele leeftijd van 50 jaar heeft Kojima dus nog wel even te gaan al betwijfelen wij of hij de komende 25 jaar nog zal volmaken als game director van de Metal Gear Solid en één iedere andere franchise. Dan heeft hij immers de leeftijd van 75 jaar bereikt al weet je het met Kojima natuurlijk maar nooit.