In Modern Warfare 2 zitten in totaal 45 intels, je krijgt trophies als je er 22 vindt en als je ze alle 45 hebt. Om je op weg te helpen hebben wij alle intels per missie en per Act netjes voor je op een rijtje gezet. Uiteraard leggen we je ook uit waar en hoe je de intels kunt vinden.

Let op: Deze walkthrough kan spoilers bevatten van de game!

Act I – 10 intels

– S.S.D.D  (Intels: 1)
– Team Player (Intels: 2)
– Cliffhanger (Intels: 3)
– No Russian! (Intels: 0)
– Takedown (Intels: 4)

S.S.D.D. – 1 intel

Intel 1: Deze missie bevat maar 1 intel. Deze intel is te vinden na het voltooien van de schietoefeningen. Als je steeds recht door loopt zie je een toren. Recht tegenover de toren zie je de intel liggen op een tafel dat tegen een muur van zandzakken staat.

Team Player – 2 intels

Intel 1: Voordat je de uitgang hebt bereikt van de school neem dan de grote kamer links, deze kamer lijkt op een soort opslagruimte. Je zult de intel op een tafel vinden.

Intel 2: Als je uit de school komt zul je de intel gelijk zien, deze intel zul je op een doos zien naast de witte paal.

Cliffhanger – 3 intels

Intel 1: De eerste intel zul je vinden nadat je de tweede patrouille samen met Cpt. Price dood hebt geschoten. Vervolgens loop je alsmaar recht en door en dan zie je een toren. Klim op de ladder en daar is je intel.

Intel 2: Vóórdat je met Cpt. Price het gebouw binnen gaat moet je eerst terug naar achteren lopen. Daar is nog een loods. Kijk door het raam, als het goed is zie je dan twee mannen aan het werk aan een vliegtuig. Je intel ligt op een ton net achter het raam, schiet of knife het raam en daar is je intel

Intel 3: De derde intel is heel gemakkelijk om te missen. Nadat je op de sneeuwscooter stapt zul je snel later in een bocht komen, vervolgens zie je recht voor je een groot dichtbebost ”tuintje”. Rijd hier voorzichtig door en je zult je intel hebben.

No Russian! – 0 intels

Deze missie bevat geen intels.

Takedown – 4 intels

Intel 1: Als je in de favela’s komt neem dan de meest linkse weg. Ga vervolgens steeds rechtdoor en dan de laatste weg rechtsaf. Vervolgens zullen hier wat civillians rondrennen en recht voor je is een motor. Deze motor wijst recht naar een gebouw, ga het gebouw binnen en je zult je intel vinden op een eettafel.

Intel 2: Wanneer je in het tweede gedeelte van de favela komt zal je recht voor je een ladder zien tegen een grijze muur. Klim hier op, vervolgens zul je recht voor je de intel op een tafel zien.

Intel 3: Als je die intel hebt neem dan de deur naar links en ga naar buiten. Als het goed is zie je recht voor je een kleine houten ladder. Ga hier naar binnen, als je binnen ben ga dan net voor de trap naar rechts. Je zult de intel vinden op een nachtkastje.

Intel 4: Als je over de gebouwen rent ga dan rechtsaf, ga de trap op. Dan zie je een brandende auto, ga het in rechts naast de brandende auto. Ga vervolgens naar beneden en je zult je intel vinden tussen de twee bedden.

Act II

Act 2 – Intels: 20

– Wolverines! (Intels: 4)
– The Hornet’s Nest (Intels: 4)
– Exodus (Intels: 3)
– The Only Easy Day… Was Yesterday (Intels: 3)
– The Gulag (Intels: 4)
– Of  Their Own Accord (Intels: 2)

Wolverines! – 4 intels

Intel 1: Als je bij het tankstation ben ga dan het gebouwtje binnen waar de kassa is. Je zult de intel vinden op de toonbank.

Intel 2: De tweede intel zul je vinden bij de bank voor de neergestorte helikopter. Als je de bank binnenloopt ga dan naar rechts en kijk naar links. Je zult de intel vinden naast een computer.

Intel 3: De volgende intel zul je vinden rechts naast het gebouw. Het gebouw is helemaal verwoest, ga naar binnen en je zult de intel vinden op de eettafel.

Intel 4: Ga weer naar buiten en je zult een gebouw zien dat lijkt op de Burger King. Ga hier niet naar binnen maar ga naar het kleine hokje net links naast het gebouw. De intel zul je vinden in de grote vuilniscontainer.

The Hornet’s Nest – 4 intels

Intel 1: Wanneer je iedereen hebt uitgeschakeld ga dan het huisje in net rechts naast de grote weg. Je zult een eetkamer binnen komen en je zult de intel vinden op een eettafel. Als het goed is zie je ook net recht voor je een Kever als je in het gebouw staat.

Intel 2: Als je de derde aanval voorbij ben (zie map hieronder) dan zie je links een rood gebouw. Vervolgens zie je er een soort schuurtje naast, ga hiernaartoe en je zult de intel vinden op een prullenbak.

Intel 3: Als je in de dichte nauwe straatjes van favela’s komt zul je rechts een ijssalon zien met een bord waar ”Pelayo’s” op staat. Ga hier naar binnen, neem de trap naar boven. Vervolgens kom je in een kamertje en dan ga je door de deur naar de balkon. Dan zie je een lange gang, ga hier in en ga gelijk naar rechts, dan kom je een kamertje binnen en ga de trap op. Als het goed is zie je de intel dan op een tafel.

Intel 4: Bij het gedeelte waar de helikopter je niet kan ophalen is de volgende intel te vinden, loop helemaal rechtdoor over het voetbalveldje. Je zult de intel vinden achter het goaltje in een raam van een oranje huisje.

Exodus – 3 intels

Intel 1: Als je net op de grote weg bent en de helikopters hebben hun mensen laten droppen dan zul je links een gebouw zien staan waar vijanden in zitten. Ga hier naar binnen en je zult de intel vinden op de tafel.

Intel 2: Als je bij de afgesloten doorgang komt (zie engagement 7 op de map) dan zul je de intel vinden in het gebouwtje helemaal rechts. Ga het gebouwtje binnen en kijk gelijk rechts op de hoek van de tafel.

Intel 3: Wanneer je de brug over bent ga dan naar het tweede huis van rechts. Ga naar binnen en ga de trap op, en je zult de intel vinden op de gele sofa.

The Only Easy Day… Was Yesterday – 3 intels

Intel 1: Ga na het breachen naarboven, wanneer je de grote doorgang naar buiten ziet ga dan gelijk naar links de hoek om en je zult de intel vinden op een balk.

Intel 2: Wanneer je de C4 heb laten ontploffen op de lijken ga dan naar rechs en je komt een klein kamertje binnen. Je zult je intel vinden op een zelfde soort plank als bij de eerste intel.

Intel 3: Voordat je de trap opgaat bij engagement 9 (zie map) dan ga je eerst naar rechts en zie je een gele trap. De intel is te vinden onder de trap op een ammo box.

The Gulag – 4 intels

Intel 1: Als je in de Gulag bent en net voor het stukje waar je naar onder gaat (zie map) zul je recht voor je een trap zien. Ga hier naar boven en je zult de intel op wat dozen.

Intel 2: Wanneer je in de controlekamer bent ga dan helemaal naar achteren. Je zult je intel vinden op een tafel.

Intel 3: Wanneer je de shields hebt, ga dan naar rechts in de eerste kamer. Je zult je intel vinden op een bed.

Intel 4: Wanneer het gebouw begint in te storten en je hebt de gevangene die je zoekt gevonden kijk dan gelijk naar links. Je zult de intel vinden op een tafel.

Of Their Own Accord – 2 intels

Intel 1: Wanneer je de rode flare ziet en naar rechts moet zul je links twee liften zien. Ga naar de tweede lift, je zult daar een soldaat ziet tussen de liftdeuren. Ga naar binnen en je zult de intel in een hoekje vinden.

Intel 2: Wanneer je bij het gedeelte bent waar rechts van je SAM site’s zijn zul je recht voor je een deur zien. Als het goed is schiet er dan een vijand doorheen en die zal als je hem doodschiet door de deur heen vallen. Ga hier naar binnen en je zult je intel vinden op een tafeltje

Act III – 15 intels

– Contingency (Intels: 3)
– Second Sun (Intels: 0)
– Whiskey Hotel (Intels: 2)
– Loose Ends (Intels: 3)
– The Enemy of My Enemy (Intels: 2)
– Just Like Old Times (Intels: 4)
– Endgame (Intels: 1)

Contingency – 3 intels

Intel 1: Als je de grote pijpen tegenkomt zul je ergens een gevallen parachute vinden en je ziet dan te touwtje hangen. Eronder zit een ammo box en daarop zit je intel.

Intel 2: wanneer je de grote groep patrouilles ziet (deze zul je waarschijnlijk in één keeruitschakelen met je predator missile) ga dan het gebouw in helemaal links. Hier zul je ook wat vijanden tegenkomen. Bij de uitgang zul je je intel vinden op een tafel.

Intel 3: Als je het gebouw uitloopt zul je net een beetje rechtsboven je een platform zien. Loop de containers voorbij en loop dan langs de olietanker de trap op. Je zult je intel vinden helemaal rechts op de hoek op een doos.

Second Sun – 0 intels

Deze missie bevat geen intels.

Whiskey Hotel – 2 intels

Intel 1: Wanneer je door het kamertje loopt en je door de deurgang een rode flare ziet ga dan rechtdoor en gelijk links in de hoek zie je een zwarte sofa. Hierop is je intel te vinden.

Intel 2: Als je de trap opgaat en er staat om een soldaat te volgen ga dan meteen naar rechts. Je zult je intel vinden op een ammo box.

Loose Ends – 3 intels

Intel 1: Breach de kamers niet voordat je de eerste intel hebt gevonden. Ga helemaal achter het grote gebouw en dan zul je een rode graafmachine zien. Net ernaast zul je een gebouwtje zien en dan zie je twee laptops, de linkse is je intel.

Intel 2: Ga dan het gebouw binnen en ga naar boven, breach de deur en je zult je intel vinden helemaal links in het hoekje op een tafeltje.

Intel 3: Ga helemaal beneden het gebouw in en dan heb je twee deuren om te breachen, breach de rechtse deur. Als het goed is zul je uitkomen bij een muur vol met wapens. Je zult je intel vinden helemaal rechts als je de tweede deur doorgaat.

The Enemy of My Enemy – 2 intels

Intel 1: Als je in het vliegtuig bent spring er dan uit, recht voor je zul je de voorkant van een vliegtuig vinden. Ga hier naar binnen en je zult je intel in de cockpit van de vliegtuig vinden op de grond.

Intel 2: Als je uit het grote vliegtuig springt en in het grote gebied komt dan moet je weer een heuveltje op. Dan zul je zo’n zelfde vliegtuigwrack vinden als waar de eerste intel in zat. Hier zit ook weer je intel.

Just Like Old Times – 4 intels

Intel 1: Wanneer je in de grot bent en Cpt. Price je de keuze geeft om de soldaat dood te laten schieten of te laten leven moet je hem voorbij lopen. Je zult een lamp zien, volg deze gang en je zult je intel vinden op een doos.

Intel 2: Als je ondergronds bent bij het stukje waar de soldaten gaan breachen en je hebt iedereen doodgeschoten ga dan nog niet naar buiten. Voordat je naar buiten gaat kijk dan naar links, je zult de intel vinden op een tafel.

Intel 3: Als je bij het gedeelte bent waar de soldaten smoke gooien dan kan je rechts langs ze gaan om ze te flanken. Neem deze route, je zult vanzelf de intel tegenkomen op een doos met RPG-7’s en een MG4.

Intel 4: Als je de room hebt gebreached met de dodelijke explosieven dan zul je je intel vinden links op een tafel bezaaid met cola-blikjes.

Endgame – 1 intel

Intel 1: Deze intel is heel makkelijk om te missen. Deze intel zie je namelijk gelijk bij het spawnen. Deze is te vinden vóór je de boot instapt met Cpt. Price. En voilá, je hebt alle 45 intels!

Bron: Bradygames Modern Warfare 2 Strategy Guide