Je hebt maar een paar zekerheden in het leven waaronder de dood en de belastingdienst. Daar is sinds enkele jaren nog een constante factor bijgekomen in de vorm van een entertainment product wat jaarlijks een release kent, Call of Duty. Zo mogen we dit jaar natuurlijk ook weer een nieuwe shooter uit de koker van Treyarch verwachten. De afgelopen jaren gooiden ze hoge ogen met games als Call of Duty: Black Ops en Call of Duty: Black Ops II.

Een van de (stem-)acteurs uit de reeks is James C. Burns die gestalte geeft aan het karakter Sgt. Frank Woods en liet in een inmiddels verwijderde tweet weten dat er wellicht een derde deel in aantocht is.

#blackops3 #nextcod Oh what will tomorrow bring?
— Sgt. Frank Woods (@Sgt_Frank_Woods) January 26, 2014

Waarschijnlijk is hij van hogerhand op de vingers getikt hiervoor en heeft hij natuurlijk zijn tweet moeten verwijderen. Ook heeft James een eigen YouTube kanaal waarin hij nogmaals zijn mond voorbij praat in een inmiddels verwijderde video;

“I have got some information coming up later on in this month about the next Black Ops game…not the next Black Ops… the next Call of Duty game…I just gave something away.”

Daarna toog hij weer naar Twitter en kwam hij met een voorgekauwde reactie van hogerhand waarin hij zowel het bestaan van Call of Duty: Black Ops III niet bevestigd noch ontkent evenals het bestaan van andere Call of Duty projecten.

Het moge duidelijk zijn. Er broeit weer wat in het Call of Duty kamp en vooralsnog worden de kaken stijf op elkaar gehouden omtrent nieuwe games. Zoals waarschijnlijk ieder komend voorjaar vlak voor de E3 wordt de nieuwe Call of Duty uit de doeken gedaan. De tijd zal het leren of het zich hier gaat om een derde deel in de Black Ops reeks. Tot die tijd moeten we het doen met acteurs die wel eens een steekje laten vallen.