http://youtu.be/yFWhZZi-_oo

http://youtu.be/tAeDP_lUPI4

Alvast excuses voor de titel van dit nieuwsbericht, maar dit is werkelijk een quote van Hideo Kojima naar aanleiding van zijn Q&A video’s. In de video’s wordt gevraagd naar de nieuwe P.T., die we nu ook Silent Hills mogen noemen. Wat hier vooral uit voortkomt is dat we leren dat Kojima een zo eng mogelijke game wilt maken.

Te eng resulteert meestal in dat gamers stoppen, maar Kojima heeft hier lak aan en haalt alles uit de kast. Zo zegt hij letterlijk dat ze eerst ‘gamers in hun broek wilden laten plassen’. Dat was echter niet krachtig genoeg en daarom stelde ze een nieuw motto voor zichzelf: ‘We willen gamers in hun broek laten schijten’.

Krachtige woorden maar zoals altijd hebben we vertrouwen in dit meesterbrein en met die nieuwe engine kan dit weleens een bijzonder realistische, sfeervolle en bovenal angstaanjagende game worden. Verder geeft Kojima nog antwoord op een aantal interessante vragen, die kun je uiteraard hierboven bekijken. Nog een klein laatste interessante detail: Kojima’s favoriete Metal Gear Solid deel is de eerste uit de serie.