Jaren geleden kondigde Rockstar Games een nieuwe game genaamd Agent aan. De game zou exclusief op de PlayStation 3 verschijnen, maar veel meer hebben we eigenlijk nooit gehoord over de game. Het bleef in de jaren na de aankondiging angstvallig stil rondom de titel.

Vorig jaar brachten we nog het nieuws dat de game nog steeds in ontwikkeling zou zijn en kwam ook het nieuws naar buiten dat het trademark van Agent was vernieuwd. De maanden daarop was de game weer opvallend afwezig, tot een paar maanden terug toen bekend werd dat uitgever Take-Two het trademark wederom verlengd had. Uiteindelijk is er tot op heden niks concreets bekend over de toekomst van de game.

Wel, vandaag komt Agent opnieuw in het nieuws. Geen nieuws rondom een nieuwe trademark of iets dergelijks, maar juist negatief nieuws. De game is namelijk mogelijk geannuleerd. GameFly, een verhuurservice van games, heeft het volgende bericht naar hun klanten gestuurd.

Dear *,

We have removed Agent (PS3) from your GameQ. There are two possible reasons for this removal:
1. For released titles, we no longer carry the game and do not know if or when we will acquire new copies.
2. For unreleased titles, the game has been cancelled by its publisher.
We apologize for any disappointment this may cause. If you have any questions, please contact us.

Thank you,

The GameFly Team

Agent valt natuurlijk onder de tweede categorie, de game is immers nog niet uitgekomen. Volgens GameFly lijkt het er dus op dat Agent inderdaad is geannuleerd door Rockstar Games. Het is nu afwachten totdat Rockstar Games op dit bericht reageert.

Als dit nieuws echt klopt, is er natuurlijk de vraag waarom Agent geannuleerd is. Een veelgenoemde optie is dat Agent niet meer voor de PlayStation 3 zal verschijnen, maar wel op de PlayStation 4. De game zou dan dezelfde weg volgen als Until Dawn, die oorspronkelijk ook exclusief zou verschijnen voor de PS3, maar nu naar de PlayStation 4 komt. Maar goed, annuleren is dan weer wat drastisch. Wat het ook is, we houden je op de hoogte!