Afgelopen weekend was in Kuala Lumpur (Maleisië) het evenement Comic Fiesta 2014 en één van de games die hier getoond werd was Final Fantasy XV. Dit levert ons een mooi aantal nieuwe screenshots op die je hieronder kan bekijken.

Tegelijk werden er ook nog wat nieuwe details vrijgegeven. De grote stad in de game, Lestallum, is geïnspireerd door Back to the Future 2, wat Wan Hazmer’s favoriete film is. Hazmer is de lead game designer. De sfeer van vliegende auto’s in een stad waar mensen ook gewoon rondlopen is een bepaalde ‘fantasy based in reality’ sfeer die de game ook kent. Verder is de stad zo ontworpen dat het enigszins een industriële uitstraling kent.

New York dient overigens ook als inspiratiebron, want de schoorstenen op de grond waar rook uitkomt zien we ook in die stad terug. Tegelijkertijd is ook de Maleisische traditie een belangrijke invloed, want de look is ergens ook wat gelijk aan Kuala Lumpur, waardoor een mengelmoes ontstaat van allerlei inspiratiebronnen. Ook de invulling van de stad zal gevarieerd zijn, zo is elke NPC in de stad uniek.

De dag en nachtcyclus is gezet op 60 minuten realtime, waarvan 40 minuten dag en 15 minuten nacht. Verder is het belangrijk dat je af en toe je kamp bezoekt, anders kan je niet levelen. En afsluitend kunnen we je nog vertellen dat de game een uniek wapen en summon systeem bevat, wapens zullen per stuk een andere move set kennen.