Het is zondag en dus is het weer tijd voor een nieuw onderwerp in deze rubriek. Ditmaal gaan we het hebben over games waarin zombies een rol spelen. Games waarin zombies voorkomen verschijnen tegenwoordig aan de lopende band en dus vonden wij het wel eens tijd om hier een heel artikel aan te wijden.

Zombies, walkers, gemuteerde wezens of hoe je ze ook noemen wilt, ze zijn nog steeds ongekend populair in de entertainment industrie. Die populariteit wordt mede veroorzaakt door een TV-serie als The Walking Dead waar momenteel miljoenen mensen van over de hele wereld naar kijken. Het is daarom niet verwonderlijk dat ook game-ontwikkelaars hier gretig op proberen mee te liften. Ondertussen kan je je echter wel afvragen of het hele zombie-thema niet teveel uitgekauwd is.

Zo krijg je in dit soort games vaak te maken met dezelfde soort onderwerpen. De rode draad is meestal een virus wat je moet bestrijden en waarbij je het tegelijk tegen zombies op moet nemen. Dat hoeft dit soort games echter niet gelijk minder interessant te maken. Een game met een flinterdun verhaal waarin je op zombies mag knallen kan ook heel leuk zijn, zeker wanneer je met vrienden samenspeelt.

Het punt van dit artikel. Ben jij nog helemaal fan van zombie games of ben je er echt helemaal klaar mee omdat het veel te veel uitgemolken wordt? Of ben je selectief en speel je bijvoorbeeld enkel de zombie segmenten van de Call of Duty games of beperk jij het tot The Walking Dead? Of ben je van mening dat ze het roer eens een keer rigoureus om moeten gooien wat betreft de gameplay en aanleiding? We horen het weer graag van je!

Hieronder kan je jouw mening over zombie games kwijt, maar hou het wel netjes en respecteer elkaar.