Remember Me kwam in 2013 uit en werd toen wisselend ontvangen, maar toch wist de game bij een bepaalde groep de juiste snaar te raken. Met name de stijl en de muziek vielen naar onze mening op en het had bovendien iets speciaals. Zelf hopen we dat er een vervolg komt, maar de beslissing op dit vlak ligt bij Capcom, zo gaf ontwikkelaar van het origineel, Dontnod Entertainment, aan tegenover Siliconera.

Het was creative director Jean-Maxime Moris van Dontnod Entertainment die aan Siliconera vertelde dat het verhaal van de sequel al klaar is, maar dat Capcom nu moet reageren. Ze weten ook al wat ze aan de rest van het recept willen toevoegen en welke zaken ze beter gaan doen, maar ze wachten dus op de uitgever. De studio is in ieder geval klaar om te beginnen als het gaat om het ontwikkelen.

“I would absolutely love to [work on a sequel]. We know what we would do for Remember Me 2. The main story has been written we know what we would add to the recipe. We know what we would fix. It’s a game that’s ready to be made, but that decision is Capcom’s to make.”

Ondertussen is de Franse studio, welke gevestigd is in Parijs, hard bezig met hun nieuwe project, wat Life is Strange is. Hiervan is de eerste episode vorige maand verschenen, welke ons goed beviel. De focus van de studio is volgens Moris volledig daar op gericht en ze willen na de eerste 5 episodes ook graag doorgaan.

Ze zijn om die reden al ideeën met elkaar aan het bespreken, maar ook dit vervolg is afhankelijk van een uitgever en dat is bij deze titel Square Enix. Hoewel het nog niet zeker is zijn er al wat concepten gemaakt voor het tweede seizoen van Life is Strange. De studio heeft dus genoeg om handen.

“I really hope we will be able to work on more Life is Strange [beyond the five episodes]. We need to capitalize on what we have done. It is a balance of trying different things and capitalizing on what we know. For Season 2 we started bouncing ideas off each other. Obviously we need to see and Square Enix needs to see how the first season does to really decide whether we kick it off or not. So, it’s not in the works, but we have started the very early stages of conception at Dontnod.”