Life is Strange van Dontnod Entertainment zag eerder dit jaar het levenslicht met de eerste episode, welke door ons positief werd ontvangen, zoals je hier kunt lezen. De tweede episode komt volgende week uit en daar hebben we best wel even op moeten wachten.

De co-director van Life is Strange, Michel Koch, liet tegenover Eurogamer weten dat de gaten tussen de releases in de toekomst minder lang zullen duren. Zoals van tevoren aangekondigd, zou er om de 6 weken een nieuwe episode verschijnen, maar dat bleek dus niet accuraat. Koch zei dat ze klaar zijn met episode 2, ver zijn met de derde, maar nog in het begin zitten van episode vier en vijf. De bedoeling is in ieder geval om hetzelfde ritme aan te gaan houden.

“We’re done on episode two, quite advanced on episode three, a little less on episode four and a bit less than that on episode five. But the plan is to keep the same rhythm on each episode.”

Michel Koch ging ook nog in op de kritiek die ze kregen met betrekking tot de slechte lipsync in de game. Hij gaf aan dat ze meer budget hebben gespendeerd aan de acteurs en het schrijfwerk, want dat was het belangrijkste voor hen. Er is wat betreft de lipsync weinig ruimte voor verbetering, omdat ze keuzes moesten maken bij de ontwikkeling.