Als jij PS3-Sense alleen bezoekt voor het nieuws en niet voor de gezellige community op ons forum dan mis je erg veel. Wij hebben niet alleen een erg gezellige community maar we hebben ook een tutorials sectie waarin de handigste en leukste tutorials staan voor de PlayStation 3. Zo hebben we tutorials om je savegames te kopiëren naar je PS3, hoe je een media server opzet via je PC, je eigen thema’s kan maken en nog veel meer.

Wij zetten in deze special tien handige tutorials op een rijtje en voor alle tutorials op onze website kun je hier terecht. Tevens kun je daar je vragen stellen en je kunt er zelfs je eigen tutorial plaatsen.

Moeders voor MoedersBen je zwanger? Zie wat je baby je nu al te vertellen heeft!

Zo maak je een Japans en een Amerikaanse PSN-account

Wat je misschien wel eens gelezen hebt is dat de Amerikaanse versie van de Playstation Store meer content krijgt en veel meer demo’s dan de Europese. Daarom gaan wij je vertellen hoe jij ook kunt genieten van de content die in andere regio’s verkrijgbaar zijn. Klik hier om de tutorial te bekijken.

Media Server opzetten via Windows Media Player

blank

Hierbij een tutorial over hoe je een media server verbinding maakt van je computer naar je PlayStation 3 door middel van Windows Media Player. Dit zorgt ervoor dat je muziek, foto’s en films die opgeslagen en gedeeld staan op je PC afspeelbaar zijn op de PS3. Tevens kun je deze dan kopiëren naar je PlayStation 3. Klik hier om de tutorial te bekijken.

Yellow Dog Linux installeren op je PS3 Classic

Ben jij nog in het bezit van een PlayStation 3 Classic en wil je gebruik maken van de OtherOS functie? Dan leggen wij je in deze tutorial uit hoe je er gebruik van kunt maken. De OtherOS functie maakt het mogelijk om Yellow Dog Linux te installeren op je PlayStation 3 Classic. YDL maakt het mogelijk om je PlayStation 3 te gebruiken als een computer. Klik hier om de tutorial te bekijken.

WiFi met Yellow Dog Linux en YDL weergeven in een andere resolutie

Als jij Yellow Dog Linux hebt geïnstalleerd op jouw PlayStation 3 Classic dan kan je er ook mee internetten met gebruik van WiFi. Tevens leggen we je uit hoe je Yellow Dog Linux in een hogere resolutie kan laten weergeven. Klik hier voor de tutorial ”WiFi op Yellow Dog Linux en klik hier voor ”Yellow Dog Linux in een hogere resolutie”.

Zo speel je je games in 1080p

Je hebt vast weleens gemerkt bij een game als GTA IV dat ondanks dat je televisie 1080p ondersteunt de game hier niet in wordt afgespeeld. Het is echter slechts een instelling op je PlayStation 3 wat ervoor zorgt dat de game zich in 720p of misschien zelfs 1080i afspeelt. In deze tutorial gaan wij uitleggen hoe je er voor kunt zorgen dat je game toch in 1080p wordt weer gegeven i.p.v. in een lagere resolutie. Klik hier om de tutorial te bekijken.

Gebruik maken van de Java PS3 Media Server en Internet-TV kijken

blank

Als jij de Windows Media Server niet zo handig vindt en op zoek bent naar veel meer mogelijkheden, dan biedt de Java PS3 Media Server de oplossing. Met Mplayer en FFmpeg codecs en tal van functies kan deze media server meer dan welke dan ook. Zo kan je bijvoorbeeld je favoriete radio’s luisteren en internet-tv kijken. Klik hier om de tutorial te bekijken en klik hier hoe je internet-tv kan kijken via de Java PS3 Media Server.

Speciale tekens in je PSN-opmerking

Misschien heb je wel eens rare tekens gezien in de opmerking van de mensen in je vriendenlijst. Als jij deze tekens ook in jouw PSN-opmerking wilt en je bent die standaard letters zat dan leggen wij je uit hoe je deze tekens in je PSN-opmerking kunt zetten. Klik hier om de tutorial te bekijken.

Ingame geluid door je headset

Ben jij in het bezit van een headset die je erg veel heeft gekost en hoor je er alleen de stemmen doorheen van de mensen waarmee je speelt, en je wilt ook het geluid van de game er doorheen horen? Dan legt een trouwe PS3-Sense member het uit in een tutorial. Klik hier om de tutorial te bekijken.

Speel oude SNES games op je PlayStation 3 met gebruik van Yellow Dog Linux

blank

Je kent het vast nog wel, die oude toppers op de Super Nintendo die je vroeger altijd speelde. Nou is het mogelijk om deze games te spelen op je PlayStation 3 met behulp van Yellow Dog Linux, indien je niet weet hoe je YDL moet installeren kun je die tutorial hier vinden. Klik hier om de tutorial te bekijken.

Je eigen thema’s maken

Denk jij dat je veel beter thema’s kan maken? Denk jij dat je veel beter kan designen? Maar je weet niet hoe het moet? Volg dan deze tutorial om je eigen PS3 thema’s te maken.

Wil je meer tutorials?

Ben je op zoek naar andere handige tutorials? Of heb jij zelf een tutorial die misschien erg handig voor onze members kan zijn? Post jouw tutorial dan hier en je kunt er tevens andere tutorials vinden.