https://youtu.be/FiDhCCdtMTE
De exclusieve content en dedicated servers is pas iets voor bij de lancering, hetgeen je vandaag wel al kan bekijken is de bovenstaande trailer. Dit is de eerste gameplay trailer die is vrijgegeven van de game en welke enigszins een kijk op het geheel geeft. Meer over de game lees je vanavond in onze hands-on.

Nu het andere nieuws. Via het PlayStation Blog heeft Activision wat nieuwe details bekendgemaakt en hier lieten ze weten dat de game wat exclusieve content krijgt op de PlayStation 3 en PlayStation 4. Het is niet heel spannend, maar wel een leuke extra. Als je de game aanschaft voor één van de twee PlayStation platformen, dan krijg je hier de hoofden van Ratchet, Sweet Tooth en Sackboy bij. Deze zijn bedoeld voor de ´create a skater´ feature, welke dus een PlayStation tintje krijgen.

Dan de multiplayer. De game bevat een online multiplayer die anders is dan in de voorgaande delen het geval was. De Freeskate levels fungeren namelijk als lobby, zodat je niet tegen een saai wachtscherm aan zit te kijken. Deze levels bieden ruimte voor maar liefst 20 spelers, dus dat brengt nog een leuke chaos met zich mee ook.

Al deze sessies worden gehost op dedicated servers waarbij je op ieder gewenst moment een Freeskate sessie in kan gaan of verlaten. Zodra je er klaar voor bent kun je met je party een missie starten of iedereen uitdagen in één van de verschillende competitieve multiplayer modi. Terwijl je in de Freeskate sessie zit kun je via het ´Sessions´ menu het geheel managen.

Missies en modi starten evenals het managen van je party, zien wie er allemaal in het level aanwezig is en meer. Zodra je vervolgens een missie of modi hebt afgerond kan je kiezen om opnieuw te beginnen of gewoon weer terug te gaan naar de Freeskate sessie. Dit alles moet vooral zonder veel vertraging gaan, zodat je vooral lekker vlot kan blijven skaten.

Wel is het belangrijk om te weten dat dit enkel geldt voor de PlayStation 4 versie van de game. Het is in de PlayStation 3 versie niet mogelijk om online te gaan, behalve het delen en downloaden van skateparks die door anderen zijn gemaakt.