Dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain het goed heeft gedaan qua verkochte exemplaren, dat kunnen we ons zeker voorstellen. Hoe groot het succes precies is en hoeveel exemplaren er bijvoorbeeld in de week van de lancering verkocht zijn, dat weten we echter nog niet.

Wel weten we inmiddels dat er in de eerste week drie miljoen exemplaren van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain zijn verscheept. Het gaat hier nogmaals dus niet om het aantal verkochte exemplaren, maar om het aantal exemplaren van de game dat richting de verschillende retailers is gegaan.

Dit nieuws is van Konami zelf afkomstig, de ontwikkelaar toonde namelijk een advertentie op verschillende websites waarop deze informatie te lezen was. Het lijkt er zo in ieder geval op dat het laatste deel uit deze gerenommeerde serie een hit is, al zijn we dus nog wel benieuwd naar het precieze aantal verkochte exemplaren.

Concrete cijfers zullen ongetwijfeld aan het einde van dit kwartaal bekendgemaakt worden en dit zal tevens de komende weken zeker nog gaan oplopen. Hebben jullie de game al in huis?