Eind deze maand, 29 september om precies te zijn, ligt er na jaren weer een nieuwe Tony Hawk game in de winkels. Het is lang geleden dat de franchise zijn laatste game heeft gezien, het eerste deel kwam uit in 1999 op de PSOne en de laatste is van 2010, namelijk Shred. Er is nog wel een HD-remake uitgebracht, overigens van dezelfde ontwikkelaar als THPS5, maar die werd niet heel goed ontvangen.

Tony Hawk’s Pro Skater 5 maakt dan ook weer deel uit van de hoofdserie, in plaats van spin-off’s als Shred en Ride, waar niemand echt op zat te wachten. Je mag dan ook terecht weer verwachten dat deze game minstens zo goed wordt als de andere Tony Hawk games, maar dat is nog even afwachten. De overstap naar cel-shaded graphics was een bijzondere zet, zo vlak voor de release en de levels ogen nog redelijk kaal.

Meer over de game gaan we je vertellen als het review exemplaar binnen is. Op 29 september liggen de PS4 en Xbox One versies in de winkels, later in november komt de PS3 en Xbox 360 versie uit.