Als je Wolfenstein: The New Order hebt gekocht vóór de datum van 29 mei 2014, dan ontving je een code waarmee je je kon registreren op de Doom website. Dit gaf je toegang tot de gesloten multiplayer alpha van de game.

Wat deze alpha inhoudt, heeft Bethesda kortgeleden vrijgegeven en dat kun je hieronder terugvinden. De Doom multiplayer zal veel elementen van andere games bevatten, waaronder Unreal Tournament en vanzelfsprekend Quake. Helaas werd nog niet aangegeven wanneer de alpha van start zal gaan.

Eén speelbare map: Heatwave

“Een industrieel uitziende map met meer dan voldoende armor, health en ammo. Is tevens voorzien van smalle gangetjes, die allen verbonden zijn met een centraal punt waar de power-ups te vinden zijn.”

Eén speelbare modus: Team Deathmatch (6v6)

“Naast de normale TDM stijl, waar je enkel als doel hebt elkaar af te schieten, zul je ook nog eens moeten strijden om speciale power-ups. In Doom zal het te doen zijn om de Revenant, welke op zijn beurt weer tegengehouden kan worden met een andere powerup: de Gauss Cannon.”

Eén Demon: Revenant

“Dit moet voor zich spreken. De Revenant is hét moordwapen in zowel de single- als de multiplayer van Doom, dus haast je naar de Demon Rune! Gebruik je jetpack voor extra wendbaarheid en je rocketlaunchers om alles wat beweegt op te blazen.”

Eén power wapen: Gauss Cannon

“De tegenaanval op de Revenant is geopend. De Gauss Cannon kan vijanden met één schot aan flarden schieten, maar heeft slechts gelimiteerde ammo. Gebruik hem dus verstandig!”

Zes wapens: Vortex Rifle, Super Shotgun, Repeater, Rocket Launcher, Static Cannon, Plasma Rifle

“Er worden slechts enkele wapens beschikbaar gesteld in de alpha. Deze kun je met standaard en aangepaste loadout gebruiken.”

Equipment: Personal Teleporter, Frag Grenade

“Korte stukjes teleporteren en simpel dingen opblazen.”