http://playsense.nl/images/file/img_56449c8c5b819.jpg

De Japanse uitgever Capcom en Sony Computer Entertainment zijn goede vrienden. Het onlangs verder uitgebreide aanbod van PlayStation Now games in de Verenigde Staten is daar een mooi voorbeeld van. Ook de exclusiviteit van Street Fighter V bewijst dat ze goed door een deur kunnen.

Momenteel zijn er een hele hoop ontwikkelaars die games maken voor PlayStation VR, maar opvallend genoeg heeft Capcom zich hier nog niet bij aangesloten. Bij een recente Q&A-sessie met investeerders, heeft Capcom aangegeven het niet uit te sluiten om games te gaan maken voor PlayStation VR.

De R&D divisie van Capcom is momenteel druk bezig met het uittesten van verschillende types hardware en men staat open voor het uitgeven van VR-games op nieuwe platformen.

“Our R&D operations are working on technologies for many types of hardware. We will consider the possibility of creating technology demonstrations and making versions of titles under development for these new platforms.”

Alhoewel PlayStation VR niet bij naam werd genoemd, valt dit natuurlijk ongetwijfeld onder de hardware die men uittest, wat momenteel zoal de Oculus Rift, Steam Machine en PlayStation VR zullen zijn.

Toen men direct vroeg of Capcom games zou gaan maken voor PlayStation VR, meldde de uitgever nog geen aankondigingen hierover te hebben.

“At this time, we have not announced any plans for specific products or the timing of a product launch.”

Laten we hopen dat ze de techdemo Kitchen als volwaardige game gaan uitgeven, die maakte op de E3 eerder dit jaar behoorlijk veel indruk