Eerder deze week was Sony Santa Monica aan het teasen en vandaag heeft men iets meer licht op ‘hun’ nieuwe game laten schijnen. Het betreft hier de game Bound, welke niet in ontwikkeling is bij Sony Santa Monica zelf, maar bij Plastic, een kleine studio met roots in de demoscene.

Deze studio bracht eerder Linger in Shadows en Datura uit op de PlayStation 3 en werkt nu dus aan Bound. Beide games waren vrij uniek, mede door het experimentele karakter van deze titels en datzelfde zullen we terug gaan zien in Bound.

De game wordt omschreven als een 3D platformer dat is gemaakt voor mensen die zich willen concentreren op het narratief van games en hierbij een volwassen verhaal willen ervaren. Tegelijkertijd is Bound ook uitdagend doordat het één grote puzzel is waarbij mensen uit de community moeten samenwerken.

Doordat het een wat apart en unieke productie is, omschrijft Plastic de game als een ‘notgame’, waarbij je zelf de definitie aan de titel kan geven. Dat is deels afhankelijk van de manier waarop je speelt. Meer over Bound kan je hier vinden.