http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56702d6ce778c.jpg

Vandaag is de gloednieuwe update voor Grand Theft Auto Online uitgekomen onder de noemer ‘Executives and Other Criminals’. De ondersteuning van Grand Theft Auto Online is ongelooflijk goed vanuit Rockstar, we hebben immers al een hoop mooie gratis en ook uitgebreide updates voorbij zien komen. Executives and Other Criminals is minstens zo uitgebreid als de voorgaande updates en biedt een hoop nieuwe features en content voor spelers in het online universum van GTA V.

Zo is het met deze update mogelijk geworden om je eigen mafia imperium op te bouwen. Binnen deze criminele organisatie kun je spelers inhuren en ontslaan evenals het opnemen tegen rivalen in Freemode. Qua content hebben we ook niets te klagen, want we krijgen onder andere nieuwe huizen in Vinewood Hills en nieuwe Eclipse Towers Penthouse appartementen. Deze huizen en appartementen kun je nu geheel naar je eigen smaak inrichten en in totaal bieden de 3 ‘custom’ appartementen in de Eclipse Towers 8 woonstijlen waar je uit kunt kiezen. Dat is nog maar het topje van de ijsberg, want Rockstar heeft met deze update nog veel en veel meer toegevoegd. In dit artikel gaan we dan ook nader kijken naar de update en vertellen we je tot in detail wat er allemaal nieuw is.

Het leven op een jacht

Laten we beginnen met, volgens ons, de meest interessante en bijzondere toevoeging; het aanschaffen van een jacht. Via de ‘Docktease’-website in de game kun je een drijvend appartement aanschaffen in de vorm van een jacht. Dit jacht is voorzien van personeel om jouw het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken in Los Santos. Je hebt een eigen kapitein die je kunt opdragen om ergens heen te varen en in totaal kun je kiezen uit 12 aanlegpunten voor je jacht. Deze liggen stuk voor stuk op sfeervolle locaties rondom Los Santos en Blaine County.

In GTA Online heb je de keuze uit meerdere jachten, zo zijn er jachten met een budget, maar ook high-end jachten met helikopters, water voertuigen, hot-tubs, barretjes en ruimte voor spelers om bij je aan te kunnen schuiven. De kleur van je jacht en de belichting rondom valt te kiezen bij de aanschaf. Elk jacht is voorzien van een anti-air defensief systeem, oftewel kanonnen met raketten die elke ongewilde gast, ter land, ter zee of in de lucht naar het hiernamaals stuurt. Dit systeem helpt je met het beschermen van je jacht tijdens hevige gevechten. Houd er alleen wel rekening mee dat het ter ondersteuning is en je zelf ook de bazooka uit de zak dient te trekken, wil je blijven leven.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5670145d86d63.jpg

Bij je jacht heb je, afhankelijk van welk model, een helipad met bijbehorende helikopter, ideaal voor wanneer je even van het luxe leven op je jacht wilt ontsnappen en een rondje wilt vliegen. Op je telefoon zal na het aanschaffen van een jacht een ‘contact’ verschijnen, deze heet ‘Yacht’ en kun je bellen om je eigen voertuigen te laten transporteren naar een punt aan land vlakbij je jacht. Zodra je op het land bent kun je ook helikopters en boten naar je jacht toebrengen, om deze zo op te slaan. Ideaal wanneer je een speedboat hebt die je graag bij de hand wilt hebben op je jacht, wanneer je bijvoorbeeld even snel naar het land toe moet varen.

Je jacht dient tevens als ‘appartement’ inclusief alle voordelen die hier bij horen, wellicht is het dus interessanter om flink te investeren in een jacht dan een duur appartement. Vooral gezien de voordelen die een jacht met zich meebrengt. Mocht jouw jacht ook uitgerust zijn met een hot-tub, dan kun je hier met 8 vrienden in zitten en de drankjes kunnen besteld worden aan de bar van het jacht. Word je onverhoopt toch aangevallen door een niet al te slimme low-lifer in Los Santos? In elke slaapkamer vind je een arsenaal aan wapens om dit tegen te gaan.

New Galaxy Super Yacht properties are available to purchase from Docktease for GTA Online. The Yacht property does not count towards the property limit and they have a daily utility cost for owning one. The Yacht cannot be sailed; however it can be relocated at a cost to one of twelve locations. Up to three Yachts can be moored at each location at one time. Players are only able to own one Yacht and they have a selection from three models: The Orion, The Pisces (which includes a Hot Tub) and The Aquarius (which also includes a Hot Tub).

Het Orion jacht kost 6 miljoen GTA$, de Pisces kost 7 miljoen GTA$ en Aquarius kost 8 miljoen GTA$. Je kunt kiezen uit chroom en gouden fittings, goud is 750k GTA$ extra. De belichting van je boot (groen, blauw, paars en geel) geeft je de keuze uit Presidential en Vivacious. In totaal zijn er 16 verschillende kleuren voor je jacht zelf, zoals zwart, rood, geel en blauw. De laagste prijs om je boot uit te breiden is 135K GTA$ en de hoogste prijs is 650k GTA$. Ga je voor de duurste opties? Dan kun je de wereldvlag van je jacht gratis wijzigen.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56702a52b8bcb.jpg

Nieuwe voertuigen en wapens

Heb je een jacht gekocht? Dan hoort hier natuurlijk een bijpassende boot bij. Je kunt kiezen uit vijf nieuwe boten, die alleen aan te schaffen zijn wanneer je een jacht hebt. Deze boten worden geleverd in dezelfde kleur als je jacht en heten Nagasaki Dinghy, Speedophile Seashark, Pegassi Speeder, Lampadati Toro en Shitzu Tropic.

Wat wapens betreft, hier kun je twee nieuwe van verwachten zodra je de update hebt geïnstalleerd. Dit zijn de Heavy Revolver en de Switchblade (een vlindermes). Deze wapens kun je uitrusten met eigen gravering die je unlockt via VIP en bodyguard gameplay. De wapens worden niet ondersteunt in de shooting range, je zult dus naar buiten moeten gaan om ze uit te proberen.

actual_1450191537

In totaal zijn er 10 nieuwe voertuigen toegevoegd, waarvan 6 nieuwe exeuctive voertuigen met ‘Armoured’-variaties. De drie nieuwe auto’s zijn de Declasse Mamba, Imponte Nightshade en Bravado Verlierer. De 6 ‘Armoured’-vehicles zijn de Enus Cognoscenti, Enus Cognoscenti 55, Gallivanter Baller LE, Gallivanter Baller LE LWB, Benefactor Schafter V12 en Benefactor Schafter LWB. De laatste is een ‘Warstock Cache and Carry’-aanschaf, namelijk de Benefactor Turreted Limo. Je kunt ook kiezen uit twee nieuwe helikopters, namelijk de Supervolito en Supervolito Carbon.

actual_1450191553

De prijzen per voertuig vind je hieronder.

Imponte Nightshade $585,000
Bravado Verlierer $695,000
Déclassé Mamba $995,000
Enus Cognoscenti 55 $154,000
Enus Congoscenti 55 Armoured $396,000
Enus Cognoscenti $254,000
Enus Cognoscenti Armoured $558,000
Gallivanter Baller LE $149,000
Gallivanter Baller LE Armoured $374,000
Gallivanter Baller LE LWB $247,000
Gallivanter Baller LE LWB Armoured $513,000
Benefactor Schafter V12 $116,000
Benefactor Schafter V12 Armoured $325,000
Benefactor Schafter LWB $208,000
Benefactor Schafter LWB Armoured $438,000
Turreted limo $1,650,000

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56702bd55bfff.jpg

VIP en bodyguards

De meest cruciale toevoeging aan de gameplay van GTA Online is dat je nu een eigen criminele organisatie kunt starten. Hier heb je wel 1 miljoen in GTA$ voor nodig als spaargeld. Dit raak je niet kwijt, maar is een vereiste om te hebben. Geef je hard verdiende centjes dus niet te snel uit aan een jacht wanneer je ook de intentie hebt een organisatie te starten. Wanneer je een VIP status hebt kun je hiervan voor 4 uur genieten in Freemode events. Er is een maximum van 6 VIP’s per Freemode-sessie. Elke VIP kan vervolgens drie andere spelers inhuren om bodyguard te zijn en zij kunnen aan exclusieve coöp jobs en PvP challenges meedoen. Zij hebben ook de mogelijkheid om als bodyguard speciale vaardigheden te unlocken.

Ben je als speler op zoek naar een baantje als bodyguard? Dan kun je jouw status veranderen naar ‘looking for work’ in het interactie menu en wachten op invites via de SecuroServ app op je telefoon. Zodra je bodyguard wordt hoor je bij de criminele organisatie van een VIP en je ‘baas’, oftewel de VIP, kan jou wapens sturen en voertuigen, zoals de nieuwe Turreted Limo. Het zijn van een bodyguard levert veel voordelen op, zo verdien je 5000 GTA$ voor elke 15 minuten van VIP-service.

Voordelen VIP
Als VIP mag je bodyguards inhuren en ontslaan, kun je een eigen organisatie starten met je eigen naam, kun je VIP-work doen in de vorm van coöp jobs, PvP challenges spelen met je organisatie, ammo en armor drops inroepen, voertuigen deliveries doen en wanted levels verwijderen. Je krijgt ook alle ‘cash’ die je bodyguards winnen in de game terwijl je in Freemode zit. Hier zitten niet de verdiensten bij van de bodyguards die ze gekregen hebben via ‘VIP Work’, zoals coöp jobs die jij gestart hebt als VIP. Wanneer je doodgaat in de game spawn je ook weer meteen in het bijzijn van je bodyguards, zodat je meteen beschermd wordt.

Voordelen bodyguard
Voor bodyguards zijn er ook de nodige perks, zoals het verdienen van 5000 GTA$ per 15 minuten, 100RP voor elke minuut dat je in de buurt bent van je VIP, snellere health regeneratie bij je VIP en additionele bonussen in RP voor het brengen en halen van de VIP limo. Verder zal je altijd in de buurt van de VIP spawnen en je ontvangt boosts in stamina, strength, driving en meer.

VIP Work

In totaal zijn er 6 nieuwe game types die opereren in Freemode, dit zijn Hostile Takeover, Asset Recovery, Piracy Prevention, Executive Search, Sightseer en Executive Deathmatch. Wat dit precies allemaal inhoudt vind je hieronder.

Hostile Takeover: an unknown package is held within a restricted area, and organizations compete to collect the package and deliver it to a set location. Sounds deceptively simple, but when the ‘package’ is a tank held inside Fort Zancudo, things get tricky fast.

Asset Recovery: sends your organization to LSPD stations around the city to recover impounded vehicles. It’s up to your outfit to free up those assets and return them to a designated location, while the cops and other players in the session will be looking to destroy your vehicles.

Piracy Prevention: is attack and defense on the decks of a luxurious Super Yacht.  Defending players spawn on the yacht while attacking players spawn on shore with access to boats, helis and Seasharks ready to head out and capture the upper deck.

Executive Search: tasks the Organization with protecting their VIP in a section of the map, while all players in the Freemode Session can hunt down the VIP for a reward. Take advantage of new tools of the trade to help keep the VIP alive for 10 minutes, like the Benefactor Turreted Limo.

Sightseer: where a VIP must successfully complete a series of hacking challenges to unlock the locations of packages scattered around the map. Speed is key, and fast wheels like the Bravado Verlierer, Imponte Nightshade and Declasse Mamba will improve your chances at success, although be warned that rival Organizations in the Freemode Session will try to stop you by any means necessary…

Executive Deathmatch: puts rival organizations in a Deathmatch-style battle inside of Freemode, with each VIP allotted just 10 lives.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56702c122bbf5.jpg

VIP Challenges

Het blijft niet bij alleen VIP Work, zo zijn er ook nog eens 6 nieuwe challenges in Freemode die je uitdagen om in je eigen persoonlijke voordeel te handelen. De nieuwe challenges zijn Most Wanted, Market Manipulation, Auto Buyout, Point to Point, Courier Service en Due Dillgence. Hieronder vind je bij elke challenge een uitleg van de missie.

Most Wanted: The heat is right around the corner, with all players in the organization hit with a 5-star wanted level.  With a countdown of 10 minutes, the last player alive wins the challenge.

Market Manipulation: All open convenience stores are blipped on the map. Players have to race from store to store in a hold-up spree to collect as much money as possible. When time counts down, the player with the most money wins all the cash collected.

Auto Buyout: Players must steal and deliver as many vehicles as they can. Every vehicle has a specific value displayed when you enter the vehicle, so choose your acquisitions carefully. The player with the highest total value of vehicles delivered at the end of the timer wins.

Point To Point: Choose any vehicle and take your own route in this free for all race to a destination set by the VIP. First across the finish line takes the prize. Races can last up to 10 minutes depending on the distance selected. Once finished, spectate those trailing at the back as they attempt to finish in time.

Courier Service: Bags of cash have dropped at separate locations, one for each player. Players race to deliver their bags to a drop off but every time the player takes a hit, cash drops from the bag. On delivery, a player’s remaining cash becomes their score. The player who delivers the most is paid the total value of cash delivered in addition to a winner’s bonus.

Due Diligence: Players compete to find packages in a particular area marked only by a flare while the package itself emits a beeping sound. Players can use the Trackify app to locate the package. If the package is not found 60 seconds after it appears, a flare will fire straight up from its location. Once a package is found, a new one will appear. Players are paid $100 for the first package, and the amount will increase by $100 each package collected. The player with the most packages found after the timer expires wins.

actual_1450191572

Nieuwe Adversary Mode

Met de update voegt Rockstar ook nog een nieuwe Adversary Mode toe, namelijk ‘Extraction’. Hierin is het de bedoeling dat de bodyguards een ’target’ moeten lokaliseren binnen een bepaald gebied en dit doel veilig moeten stellen. Dit moet je doen voordat een groep ‘Freedom Fighters’ je doel vindt en deze uitschakelt. Verwacht dus intense achtervolgingen en bloedstollende momenten wanneer je jouw doel veilig probeert te stellen, de Freedom Fighters geven het immers niet zomaar op.

Extraction: The Bodyguards must locate the Target within the extraction area, then deliver them to safety before a group of Freedom Fighters find and take them out.

Additionele wijzigingen

De downloadbare content komt in de vorm van een patch en deze patch is ook daadwerkelijk een patch, aangezien het ook nog een hoop andere dingen fixt. Zo zijn er wijzigingen aangebracht in het helpen van spelers voor het vinden van een actieve Job. Zo is er een filter toegevoegd voor het filteren van ‘Quick Job Content’ en om cheaters aan te pakken heeft Rockstar ook nog eens extra ‘anti-cheat’ methodes toegevoegd.

Benny’s shortcut app is nu verwijderd van je telefoon en is vervangen door de nieuwe app ‘SecuroServ’. Het ook niet meer mogelijk de ‘Vehicle Remote Functions’ te gebruiken wanneer je auto in de garage staat. Verder kun je op je jacht genieten van een nieuw drankje in GTA Online, wat champagne is. Ook is het nu mogelijk om op het internet te browsen vanachter een PC en dus niet alleen op je telefoon.

Spelers zijn nu ook in staat om een vijfde property te bezitten, wat betekent dat je nu 50 auto’s en 15 motoren kunt opslaan. Er zijn nu 10 ‘Stilt Houses’, oftewel villa’s op palen, te koop in Vinewood Hills, elk met een opslag van 10 auto’s in de garage en een ‘Heist Planning Room’. Als laatste met betrekking tot woningen zijn er nu ook 3 nieuwe custom appartementen die je in kunt richten naar eigen stijl. Je kunt hierbij kiezen uit 8 interieur stijlen, die je ‘on-the-fly’ kunt kopen en switchen.

Afsluitend zijn er nog 12 nieuwe outfits exclusief voor VIPS, deze outfits zijn ook gematcht met die van hun bodyguards en kunnen niet gekocht worden. Wel kun je nieuwe badjassen, pyjama’s, zwemgoed en meer kopen bij je favoriete kledingzaak.

Alle patch notes voor deze update kun je hier vinden. Eventueel meer informatie vind je in deze post op de Rockstar Newswire.

actual_1450191562