Enkele weken geleden meldden we al dat de Spaanse ontwikkelaar MercurySteam een nieuwe game aan het teasen was. Inmiddels heeft de studio de game uit de doeken gedaan. Het gaat hier om ‘Raiders of the Broken Planet’, een game die wordt omschreven als een “episch, asymmetrisch multiplayer avontuur”.

De game speelt zich af op een ‘Broken Planet’, lichtjaren verwijderd van de aarde. Daar ligt een krachtige substantie genaamd Aleph. Iedereen komt nu op de Broken Planet af om de Aleph in bezit te krijgen. Hiermee krijg je namelijk de controle over het universum.

In Raiders of the Broken Planet kan je aan twee kanten vechten. Je kan je aansluiten bij de Raiders om tegen de invaders te strijden, of je kan juist samenwerken met de invaders. De game combineert schietgevechten met knokpartijen op korte afstand en vergt tegelijkertijd de nodige strategie. Het is volgens de ontwikkelaar de ideale combinatie van een cinematisch verhaal en intense actie.

De studio zal de game zelf digitaal gaan uitgeven. Het verhaal van Raiders of the Broken Planet wordt in episodes uitgebracht en elke episode zal een “lage en aantrekkelijke” prijs krijgen. Daarnaast zullen er meerdere beta’s van de game plaatsvinden. Je kunt je hier alvast opgeven voor de eerste beta, die alleen op de PC zal plaatsvinden.

Raiders of the Broken Planet moet later dit jaar verschijnen en is in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. In de onderstaande galerij kun je de eerste screenshots van de game bekijken.