Street Fighter X Tekken van Capcom kwam in 2012 uit. Ontwikkelaar Bandai Namco kwam echter snel al met het nieuws dat er aan een eigen crossover game wordt gewerkt, namelijk Tekken X Street Fighter. Het bleef echter opvallend lang stil rondom de game, maar Bandai Namco heeft al wel meerdere keren gemeld dat de game nog altijd in ontwikkeling zou zijn. Het laatste wat we erover hoorden was dat de game al vrij ver in ontwikkeling was, maar dit bericht is alweer van driekwart jaar geleden, wat ook niet bepaald geruststellend is.

Gelukkig heeft Bandai Namco eindelijk duidelijkheid gegeven over de situatie. De studio heeft namelijk aangegeven dat Tekken X Street Fighter niet meer “actief in ontwikkeling” is en dat de ontwikkeling dus voor onbepaalde tijd is stopgezet. De reden hiervoor is dat de ontwikkelaars niet willen dat de community’s van beide vechtgame-franchises opgesplitst worden.

Hiermee doelt het bedrijf op Street Fighter V, een game die nog niet lang uit is en nog erg veel gespeeld wordt en op Tekken 7, waar veel mensen naar uitkijken. Bandai Namco is dus bang dat het uitbrengen van Tekken X Street Fighter de community van de vechtgames zal opsplitsen.

Of de game ooit nog uit gaat komen is nog maar de vraag, maar hier wilde Bandai Namco niks over zeggen. Het enige wat men liet weten is dat de game voorlopig ‘on hold’ is gezet.