Bijna een decennium geleden werd de samenkomst van twee van de bekendste fighting franchises aangekondigd, namelijk Street Fighter X Tekken en Tekken X Street Fighter.

De eerste van de twee verscheen zo’n twee jaar later op de markt, maar rondom Tekken X Street Fighter blijft het al een lange tijd stil. Het ziet er zelfs naar uit dat de game helemaal nooit meer uit gaat komen.

Director Katsuhiro Harada liet in een interview weten dat hij niet zeker is of het wel de juiste keuze is om de langverwachte spin-off nog uit te brengen. Op het moment staat de game (nog steeds) ‘op pauze’.

“Yes, I am emotionally up for it,”

“I still want to release the game. However, as much as I want to proceed with the project, things have changed a lot since 2012. So I need to get approval and I need to speak to Capcom again as well — they may say ‘no’ now.”

De game was voor ongeveer 30% klaar toen besloten werd de game tot nader order in de koelkast te zetten. Zelfs het volledige roster van vechters was al bekend. Helaas is er niets bekend over de daadwerkelijke toekomst van de game.