Homefront is een geplaagde franchise. Het origineel wist immers jaren terug niet de torenhoge verwachtingen waar te maken en de opvolger kreeg te maken met veel verschuivingen tussen ontwikkelstudio’s, wisselende eigenaren van het IP en meer. Desondanks bracht men de game eind vorige week uit, maar dat ging ook niet zonder slag of stoot.

De game kreeg een forse day one patch die noodzakelijk was om de game enigszins speelbaar te maken, want er waren nogal wat performance issues. Dat heeft enigszins geholpen, maar ondanks dat merkte Robin in zijn review op dat de game technisch nog steeds niet soepel draait.

Inmiddels heeft Dambuster Studios een nieuwe patch uitgerold, maar in plaats van dat deze patch problemen oplost, veroorzaakt het een nieuw vrij fors probleem. Update 1.03 zorgt er namelijk voor dat alle iconen van de minimap verdwijnen. Dat is niet echt handig, want hierdoor kan je als speler niet echt vlot meer navigeren en zoek je je een ongeluk naar zijmissies, NPC’s, collectibles en meer.

De ontwikkelaar heeft inmiddels aangegeven dat ze deze problemen ook geconstateerd hebben en dat ze momenteel de problemen aan het onderzoeken zijn. Om een oplossing te bespoedigen vraagt de ontwikkelaar aan spelers of ze hun savedata willen opsturen, want dat maakt het lokaliseren van de oorzaak gemakkelijker.

“We are working on getting to the bottom of what is happening and having as many save games as possible will help us get there quicker.”

Heb jij hier ook mee te maken en wil je jouw savedata delen met de ontwikkelaar? Volg dan de volgende stappen.

  1. Stop een lege (FAT geformatteerde) USB stick in de PlayStation 4
  2. Ga naar Instellingen > Applicatie Opgeslagen Data > Kopieer de savedata naar de USB stick
  3. Kies hier voor zowel je savedata als je profieldata
  4. Stop na het kopieren van de data de USB stick in je computer en kopieer de complete ‘PS4’ map naar je PC
  5. Comprimeer dit naar bijvoorbeeld een ZIP file
  6. Upload het bestand via deze Dropbox pagina