Minecraft draait natuurlijk voornamelijk om het creëren van je eigen wereld, maar de ontwikkelaars hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan nieuwe content die weer een andere insteek heeft. We hebben het hier over speciale minigames en de eerste modus, genaamd Battle, zal volgende maand verschijnen. Dit kondigde men aan via het PlayStation Blog, samen met de eerste details.

Battle is een competitieve survival-modus, die zich afspeelt op maps die hier speciaal voor zijn gemaakt. Je kunt de modus zien als een soort free-for-all deathmatch. Spelers kunnen willekeurig gegenereerde wapens verzamelen uit kisten, die verspreid over de map te vinden zijn. Daarna begint het echte gevecht, want het doel is simpelweg om andere spelers uit te schakelen en zelf als laatste over te blijven. Wanneer je onverhoopt het loodje legt, heb je de mogelijkheid om het restant van de wedstrijd als spectator te bekijken.

De Battle minigame wordt in juni via een gratis update toegevoegd aan Minecraft voor de PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita. De modus zal dan speelbaar zijn op drie verschillende maps, maar er zullen later meer maps verschijnen in de vorm van betaalde DLC. De Battle modus van Minecraft is in split-screen speelbaar voor vier mensen. Op de PS3 en PS4 zal de modus tot acht spelers online ondersteunen, terwijl de PS Vita versie online ondersteuning tot vier spelers biedt.