Resident-EVII-7-07

Resident Evil is een naam die wij hier in het Westen allemaal kennen als de horror-franchise van Capcom. Ga je echter naar Japan, dan heeft men daar waarschijnlijk niet of nauwelijks gehoord van Resident Evil, want in Japan heten de games al vanaf het begin ‘Biohazard’. Dat gaat echter veranderen met Resident Evil 7, die zowel in Japan als hier in het Westen gewoon ‘Resident Evil’ gaat heten met als subtitel Biohazard.

Dat maakt de titel van de game dus Resident Evil 7 Biohazard, maar in Japan wordt dit Biohazard Resident Evil 7. Dit is voor het eerst in de geschiedenis van de franchise dat Capcom dit doet en vandaag legde men uit waarom dit zo is.

Volgens Capcom wilden ze al heel lang de namen bij elkaar voegen, maar hebben ze gewacht tot het juiste moment. De game heet al vanaf het begin in 1998 Biohazard in Japan en Resident Evil in het Westen. Met Resident Evil 7 willen ze echter een grote, impactvolle lancering hebben en ze willen de namen dan ook voorgoed bij elkaar voegen om de franchise bekender te maken. De beslissing om beide namen bij elkaar te voegen is dan ook logisch en het werken met subtitels is op deze manier een slimme oplossing.

Nu nog hopen dat games als bijvoorbeeld Winning Eleven, wat hier Pro Evolution Soccer heet, dit ook ooit gaat doen. Er is immers geen goede reden meer om twee verschillende namen te behouden voor games in het Westen en Japan.

Resident Evil 7 lanceert op de PS4, Xbox One en PC op 24 januari 2017 en kan ook gespeeld worden met PlayStation VR.

“Obviously you can tell we wanted to merge the two titles we’ve had,”[…]”As fans may know, the game has been called Biohazard ever since the beginning in Japan, and it’s been called Resident Evil in the West.”

“We really want to have the big, impactful feeling of the series being in one place right now, and having one future it’s heading towards. To do that, we brought the two titles together into one with Resident Evil 7 biohazard. It’s the opposite in Japan, it’s BIOHAZARD 7 resident evil.”