Eén keer per jaar gaat de game industrie wild over één van de grootste gaming events van de wereld; de Electronic Entertainment Expo of in het kort, E3. Op deze gigantische beurs kondigen de grote ontwikkelaars en uitgevers hun nieuwe games aan en laten ze zien wat ze in petto hebben voor het aankomende fiscale jaar. Er zijn al flink wat titels aangekondigd en de geruchtenmolen draait overuren. Waar zal Sony mee komen op deze E3? Wij laten jullie alvast onze verwachtingen weten in deze special reeks.

Florian Albronda (Flow), Eindredacteur

De laatste jaren heeft de E3 het moeilijk gehad, maar na de laatste twee edities van dit mega event zijn ze er weer helemaal bovenop. Er zijn dit jaar zoveel dingen om naar uit te kijken op de E3. Qua games zijn er natuurlijk de titels die al verwacht werden, Killzone, Motorstorm etc. Zelf hoop ik op de aanwezigheid van The Last Guardian, maar mijn vermoedens gaan uit dat deze titel zichzelf pas weer laat zien op de Tokyo Game Show. Gelukkig zal mijn andere favoriet wel aanwezig zijn, Castlevania: Lords of Shadow. Tot nu toe heb ik elk deel van deze langlopende franchise met veel plezier gespeeld. De 3D versies waren echter nooit een groot succes. De samenwerking met Kojima kan daarom alleen maar ten goede uitpakken voor deze veelbelovende titel.

Naast games ben ik ook erg benieuwd wat Sony gaat doen op het Hardware en Software gebied. Uiteraard zullen we de Move gaan zien, maar er zijn ook al geruchten van een nieuw PS3 model en uiteraard een PSP2. Of nieuwe Hardware een goede keuze is? Naar mijn mening moet Sony haar Software, en met name het PSN en de Store, eens flink op orde brengen. Op alle andere vlakken laat ik me verrassen, maar dat het een spektakel vanjewelste wordt, dat staat nu al vast.

Jonas Smet (Shmet), Moderator & Redacteur

Binnenkort kun je een lading nieuws op Sense verwachten. Het is dan namelijk de E3 in Los Angeles. Ik verwacht er eigenlijk niet zo veel van, aangezien veel games nu al aangekondigd zijn zoals LittleBigPlanet 2. Persoonlijk vind ik dat ze zo’n game moeten aankondigen op de E3 en niet ervoor. Hetzelfde geldt voor Killzone 3. Deeltje 2 vond ik grafisch zeer knap, maar vond de gameplay wat te traag naar mijn mening. Bij Call of Duty gaat het allemaal vlotter en dat vind ik veel beter. Nu hoop ik dat in het derde deel de gameplay toch wat versnelt wordt. Beeldmateriaal op de E3 zou een doorslag geven of ik hem koop of niet, maar ik betwijfel het.

Ook ben ik zeker benieuwd naar de nieuwe CoD: Black Ops. Komt er iets nieuws of is het weer meer van hetzelfde? inFAMOUS vond ik geweldig; leuke en vernieuwende gameplay. Ik ben zeker benieuwd naar inFAMOUS 2. Wat kunnen ze in godsnaam toevoegen aan zo’n game? Nieuwe aanvallen? Nieuwe moves ? …. Ik hoop natuurlijk zoals iedereen dat er nieuwe games zullen aangekondigd worden op de E3 zelf. Ik denk eerlijk gezegd dat we veel nieuws zullen krijgen rondom de PlayStation Move. Als we Sony moeten geloven is het helemaal niet zoals een Wii. Dat maakt me wel nieuwsgierig, maar of de E3 met groot nieuws zal komen, dat denk ik niet. Afwachten dus.

Davy de Coster (Killermen), Databaser

E3, ah, the best what a gamer can get! Veel aankondigingen, veel trailers en zeker veel shows! De haren gingen overeind bij het introfilmpje van de Sony Show vorig jaar. “It’s a kind of magic”, you can say that! Dat was vorig jaar, wat mogen we dit jaar verwachten? Opnieuw veel magie! Killzone 3, PSN Premium, Free Realms, Final Fantasy XIV en misschien wel een beetje hoop op Kingdom Hearts 3. Hopen op wat schokkende ontdekkingen, wat leuke walkthroughs van de makers en wat lekkere footage van onze crew! We mogen natuurlijk altijd niet vergeten te kijken naar de lieftallige boothbabes en goodiebags. Ach, er zijn zoveel dingen op te noemen. Je zou zelfs de geruchtenmolen kunnen opnoemen, wat journalisten maar al te graag hebben. We shall see what we will get!

Amrish Gayadien (Globalsoldier), Redacteur

De E3 van 2010 staat voor de deur. Dit betekent tientallen aankondigingen van uitgevers en van Sony zelf. Vorig jaar hebben waren er veel toffe aankondigingen en laten we hopen dat het dit jaar nog beter zal zijn. Het enige wat mij wel een beetje tegenzit is dat erg veel games van te voren al zijn aangekondigd zoals: Killzone 3, Motorstorm: Apocolypse en inFAMOUS 2. Het enige wat nog tussen deze aankondigingen voor mij mist is Resistance 3. De persconferentie waar ik het meeste naar uitkijk is uiteraard die van Sony.

Zo ben ik erg nieuwsgierig naar de PlayStation Move die absoluut in mijn huis komt. Daarnaast ben ik benieuwd of Sony gameplaybeelden zal gaan tonen van Killzone 3 want het tweede deel heb ik helemaal grijs gespeeld. Ook ben ik benieuwd naar de nieuwe Motorstorm en inFAMOUS. Stiekem hoop ik ook nog op een aankondiging van Resistance 3 en een nieuwe Uncharted. Daarnaast verwacht ik ook nog iets te zien van de nieuwe Metal Gear Solid en LittleBigPlanet 2. En uiteraard hoop ik ook nog op een paar aankondigingen van wat nieuwe PS3-exclusives.

Daarnaast kijk ik ook erg veel uit naar Call of Duty: Black Ops en uiteraard de stevige concurrent van Call of Duty: Black Ops, namelijk Medal of Honor. Hier zullen we zeker meer van gaan zien maandag op de persconferentie van EA. Daarnaast kijk ik ook nog uit naar nieuwe beelden van Mafia II en heel stiekem hoop ik nog op de aankondiging van GTA V. Mijn verwachtingen zijn erg hoog op deze E3.