Of je in Nederland nou kerst of Sinterklaas viert, er liggen ieder jaar voor de meeste mensen wel weer wat kleurrijke pakketjes te wachten. Voor de FIFA gamers onder ons is er echter nog een extra pakjesavond, veelal een week voor de release van de nieuwste telg in de serie.

Zoals de titel al vermeldt, is vandaag deze dag aangebroken. Vanuit EA Sports is er nog niks officieel naar buiten gebracht, maar de Twitterfeed stroomde vol met berichten over deze lancering. Elk jaar weer kunnen we lekker een halfuur op F5 rammen, om eindelijk een keer door te breken op de infameuze servers van de game, waarna de eerste pakketjes voor je klaarliggen om reikhalzend uit te pakken.

Bij het opstarten van de link naar de webapp, werd ik persoonlijk aangenaam verrast, want EA Sports heeft het dit jaar iets anders in gedachten. Blijkbaar is het momenteel alleen mogelijk om de webapp te gebruiken op invitatie, die volgens de berichten op Twitter vrij willekeurig zijn uitgedeeld. In mijn persoonlijke geval werd ik van de applicatie geweerd, maar desalniettemin raad ik het iedereen aan om even te controleren of je al toegang hebt. Voor mij en vele anderen zal het nog even wachten zijn totdat de game wordt gelanceerd op 29 september.

Update: 

Rob Hodson, Community Manager van de FIFA serie binnen EA Sports, heeft via Twitter een verklaring gegeven rondom de problemen binnen de webapp. In de verklaring staat dat hij blij verrast is door de grote interesse in de webapp en dat ze druk zijn om meer uitnodigingen te versturen naar mensen, om zo meer mensen vroegtijdig te kunnen verblijden met een toegangsbewijs. Daarnaast valt uit de tweets te halen dat er vandaag een nieuw bericht naar buiten komt met nieuwe informatie, deze wordt vanavond rond een uurtje of zeven verwacht.