Toen Final Fantasy XV in augustus werd uitgesteld, had dit volgens Square Enix een duidelijke reden. Men wilde graag meer tijd voor de ontwikkeling, zodat alle content uit een eventuele day one patch direct op de disc zou staan vanaf de release. Vorige maand bleek echter dat er alsnog een day one patch zou gaan komen, die wat issues met de camera zou moeten verhelpen. Nu de release echt dichtbij is, lijkt het er toch op dat de update veel groter gaat zijn dan gedacht.

Er is namelijk iemand die de game al ruim een week voor de release in bezit lijkt te hebben. Deze gebruiker plaatste een foto op Twitter, waarop duidelijk te zien is dat er een patch voor Final Fantasy XV wordt gedownload, de day one patch dus. Ook valt de grootte van de update duidelijk te lezen. Het gaat hier namelijk om een patch van ruim 7GB. Behoorlijk fors dus voor een day one patch en het lijkt dan ook meer te doen dan alleen het fixen van de problemen met de camera.

Al met al is het best opmerkelijk dat er een enorme update voor Final Fantasy XV zal verschijnen, zeker nadat de game werd uitgesteld met de belofte dat er geen day one patch zou uitkomen. Wat de update precies doet, is helaas nog niet bekend, maar zodra Square Enix de changelog vrijgeeft laten we dit uiteraard weten.