Het belangrijkste onderdeel van Mass Effect: Andromeda is natuurlijk het singleplayer avontuur. Toch zal de game ook een multiplayer bevatten en hier was tot op heden weinig over bekend. Daar is nu verandering in gekomen, want dankzij Game Informer zijn er nu enkele nieuwe details over de multiplayer van de game naar buiten gekomen.

De multiplayer van Mass Effect: Andromeda borduurt verder op die van Mass Effect 3, maar BioWare heeft wel essentiële veranderingen doorgevoerd. Zo belooft de multiplayer in het aankomende deel een stuk vloeiender en dynamischer te zijn. In het vorige deel kon je regelmatig achter cover duiken en tal van waves op dezelfde plek overleven. In Mass Effect: Andromeda zorgen verschillende soorten vijanden ervoor dat spelers gedwongen worden om over de map te bewegen, terwijl andere soorten juist wel weer een meer defensieve speelstijl vereisen. Dit maakt het geheel een stuk dynamischer, aldus BioWare. Daarnaast is de besturing flink verbeterd, waardoor het spel vloeiender zal spelen.

Een andere verandering is hoe de cooldown timers van de speciale krachten en vaardigheden werken. In Mass Effect 3 was er een globale timer, wat als gevolg had dat wanneer je één van je vaardigheden gebruikte, je daarna voor een bepaalde tijd geen enkele vaardigheid meer kon gebruiken. In Mass Effect: Andromeda zal elke kracht en vaardigheid een eigen cooldown timers hebben. Hierdoor krijgen spelers meer vrijheid.

Een geheel nieuwe toevoeging in de multiplayer van Mass Effect: Andromeda is de jetpack. Hierdoor kunnen spelers een stuk sneller en vrijer door de map bewegen. De maps zullen ook gemaakt worden met de jetpack in het achterhoofd. Verticaliteit zal dus een grotere rol gaan spelen in de maps. De laatste toevoeging die in het artikel wordt genoemd is ‘Prestige XP’. Dit zijn speciale ervaringspunten die gelinkt zijn aan speciale speelstijlen.

Als laatste werd ook nog onthuld dat de multiplayer van Mass Effect: Andromeda microtransacties zal bevatten. Je kunt in-game card packs kopen, die je nieuwe wapens en andere items geven. Deze card packs kun je met in-game geld kopen, maar ook met echt geld. Wel wordt er benadrukt dat er geen enkel wapen of item zal zijn dat je alleen maar met echt geld kunt kopen. Alles is ook via in-game geld vrij te spelen.

Al met al een hoop nieuwe details dus. BioWare maakte eerder al bekend dat er een gesloten beta voor de multiplayer van Mass Effect: Andromeda komt. We zijn nog altijd in afwachting van de eerste gameplay beelden van de game, maar hier hoeven we niet lang op te wachten. Komende week, op 1 december om precies te zijn, zal men tijdens The Game Awards de eerste gameplay tonen.