forhonorheader
Topper van 2017: For Honor – Voor fans van series als Game of Thrones, Vikings of misschien wel een film als The Last Samurai met Tom Cruise, wordt 2017 genieten geblazen. Ubisoft Montreal komt dan namelijk met de middeleeuwse-fantasy krachtpatser For Honor, een nieuw project onder leiding van Jason VandenBerghe. Het introduceert een heel nieuw vechtsysteem genaamd ‘The Art of Battle’, waarin middeleeuwse gevechten centraal staan. Kom maar op!

forhonor

For Honor – In For Honor nemen The Legion, The Chosen en The Warborn het tegen elkaar op in een eeuwigdurende strijd. Elke factie heeft vier verschillende classes waaruit je kunt kiezen. De Vanguard zijn gebalanceerde vechters in stijl en snelheid. De Assassin is snel, maar doet weinig schade en de Heavies richten veel schade aan op een wat minder snel tempo. Tot slot is er ook de hybride, die naar wens gecombineerd kan worden. Ubisoft is van plan om na de release meer vechtstijlen toe te voegen. Sowieso is het mogelijk om je geheel eigen vechtersbaas samen te stellen. Je kunt deze naar hartenlust aanpassen totdat je tevreden bent, te beginnen met een eigen logo voor op je schild. Erg tof.

De veldslagen van For Honor zijn in de eerste plaats grotesk. Overal is wel wat te beleven. De decors heten de Citadel Gate, Overwatch en River Fort. En er is geen gebrek aan geschreeuw, bloed, vuur en de dood. De meest groteske modi laten acht spelers, verdeeld over twee teams van vier, tegenover elkaar staan. Ze moeten ofwel de meeste slachtoffers laten vallen of gedeeltes van het speelveld bezetten. Vooral het begin, waarin je samen met tientallen computergestuurde lotgenoten á la Troy van Wolfgang Petersen in elkaar rent, is machtig intens. Daarbij komt uiteraard ook het nieuwe vechtsysteem om de hoek kijken.

forhonor1

Het is namelijk niet simpelweg hakken, maar je moet tactisch te werk gaan. Een kant kiezen, verdedigen en op het juiste moment toeslaan is de enige manier om te winnen. Hersenloos op knopjes drukken resulteert in een pijnlijke onthoofding. Verder kunnen we niet zo heel veel zeggen over de singleplayer. Daar is ook vrijwel niets over bekend. Hoe dat allemaal gaat uitpakken, moeten we nog even afwachten. De E3-walktrough zag er in elk geval al erg veelbelovend uit. Vooral het begin, met de drakars die aan land klappen, was erg indrukwekkend. Het bracht een paar Call of Duty 2-gevoelens naar boven. Snap je niet wat we daarmee bedoelen? Schaam je dan eerst even en knal daarna YouTube aan.

Waarom gaat dit een topper worden? Ubisoft Montreal weet inmiddels wel hoe ze een Triple-A in elkaar moeten zetten. Watch_Dogs 2 bewees dat onlangs maar weer eens, met een zeer hoge – zoals ze dat zo mooi in het Engels noemen – production value. For Honor lijkt diezelfde weg te gaan bewandelen met indrukwekkende graphics, een solide vechtsysteem, een krachtige multiplayer en heel veel spektakel. Halverwege februari van het volgende jaar mogen we het zwaard uit de schede trekken en zelf het gevecht aan gaan. Dus kijk nog maar eens goed naar Ragnar Lothbrok of Jon Snow, die weten wel hoe je een gevecht wint.

forhonor2

Meer over For Honor:
Gespeeld: For Honor
Bekijk de E3 walkthrough van For Honor
Bekijk 40 minuten aan For Honor gameplay