Activision heeft enkele jaren achter elkaar Skylanders games uitgebracht en die waren in eerste instantie zeer succesvol. Het laatste deel, Skylanders: Imaginators, was zeker een goede game, maar qua verkopen viel het flink tegen. Sterker nog, de game wist in de eerste maand na de release slechts 66.000 exemplaren te verkopen in Noord-Amerika. Met moeite haalde de game de grens van 100.000 en dat was deels te danken aan Black Friday verkopen.

Dat is wel eens anders geweest en Activision heeft daarom logischerwijs besloten om de franchise op een lager pitje te zetten. Dat heeft als gevolg dat we dit jaar geen nieuwe Skylanders game hoeven te verwachten, waarover eerder al geruchten waren. Helemaal de stekker uit de franchise trekken doet Activision niet, want men zal dit jaar wel nieuwe content en speelgoed uitbrengen voor Skylanders: Imaginators.

Daarnaast zal Activision Skylanders: Imaginators uitbrengen voor de Nintendo Switch, die over niet al te lange tijd in de winkels zal liggen. Ook is er een nieuwe mobiele Skylanders game in de maak en de succesvolle Netflix serie krijgt een tweede seizoen. Wat de grote console games betreft, dat is voor nu dus afgelopen. Het is overigens niet uitgesloten dat het ooit weer terugkeert, Activision bracht immers ook Tony Hawk’s Pro Skater en Guitar Hero terug na jaren van afwezigheid.