Deze week staat helemaal in het teken van Destiny 2. De langverwachte opvolger zal aanstaande woensdag verschijnen en deze game domineert best wel het nieuws van de laatste paar dagen. Trailers, update informatie, Raid informatie en gameplay video’s… het komt allemaal aan de lopende band voorbij. We mogen echter niet vergeten dat woensdag niet enkel de dag van Destiny 2 is, want ook de platformer Knack 2 staat op het programma.

Knack 2 is logischerwijs de opvolger van de PS4 launch game Knack en die game belooft alles goed te doen waar het origineel een beetje de mist in ging. Sterker nog, afgaande op een eerdere hands-on sessie ziet het ernaar uit dat Knack 2 een prima platformer gaat worden. De releasetiming samen met Destiny 2 is dan wel ongelukkig te noemen, want de game sneeuwt volledig onder. Of maakt dat niet zoveel uit?

Destiny 2 heeft natuurlijk een vast en groot publiek waar de doelgroep bij tieners en ouder ligt. Knack 2 daarentegen is echt een familiegame en kan dus iedereen aanspreken, zelfs de jongsten onder ons. Met dat gegeven in het achterhoofd kan het natuurlijk een ‘inzet van Sony’ zijn om twee totaal verschillende doelgroepen te bedienen. Laten we wel wezen: de kans dat Knack 2 in het vaarwater van Destiny 2 gaat zitten of andersom lijkt ons vrij klein.

Het volgende is dan eigenlijk nog interessanter. Een familiegame als Knack 2, waarin coöp een belangrijke rol speelt, is ideaal om gezellig met je ouders, broer, zus of andere familieleden te spelen, maar heeft iedereen daar begin september überhaupt tijd voor? Was een release vlak voor kerst dan niet veel praktischer geweest? Dan zit familie immers veel meer bij elkaar en heeft men ook meer tijd. Kortom, de releasetiming van Knack 2 lijkt wat ongelukkig te zijn en daar horen we natuurlijk graag je mening over.

Wist jij dat Knack 2 deze week verschijnt? Ga je de game halen? Of ga je voor Destiny 2 en komt Knack 2 later wel een keertje? Wat denk je van de releasetiming? Je kan het zoals altijd hieronder weer laten weten. We horen je mening graag!