Gespeeld: The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia – Bandai Namco is lekker op dreef met het maken van games gebaseerd op manga’s en anime’s. Eén van hun nieuwe projecten is The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia. Deze game is exclusief voor de PlayStation 4 in ontwikkeling en moet over niet al te lange tijd gaan verschijnen. Ook deze titel behoort tot het offensief van de Japanse uitgever om de Westerse markt te veroveren met Japanse games en wij konden alvast even kort met de game aan de slag.

De duisternis komt eraan

In The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia krijg je te maken met een kwaad dat de wereld in duisternis dreigt te hullen. Om dat te voorkomen zullen zeven helden, ook wel The Seven Deadly Sins genoemd, hun wapens moeten oppakken om de strijd tegen het kwaad aan te gaan. Deze helden zijn echter niet zomaar te vinden, want ze zijn verslagen door de Holy Knights, omdat deze groep zou hebben samengespannen om het koninkrijk omver te werpen. Doordat ze ontbonden zijn als groep elite soldaten, zijn ze overal en nergens te vinden. Ondertussen – tien jaar na deze gebeurtenis – hebben de Holy Knights de macht gegrepen en dat laat de rechtmatige prinses Elizabeth natuurlijk niet zomaar gebeuren.

Zij gaat op zoek naar The Seven Deadly Sins om hen om hulp te vragen, zodat de Holy Knights verslagen kunnen worden en zij weer op haar troon kan plaatsnemen. Dat is natuurlijk een best avontuur en dat zal je nu voor het eerst kunnen beleven op de PlayStation 4. Bandai Namco omschrijft de game als een actie georiënteerde titel waarin directe combat centraal staat en dat is hetgeen we daadwerkelijk even hebben kunnen uitproberen. Desalniettemin was de demo erg beperkt, dus we moeten het doen met hetgeen speelbaar was en dat was een tutorial en de Duel modus.

Diverse personages passeren de revue

Gedurende het avontuur dat je zal beleven krijg je verschillende personages onder de knoppen. Mensen die bekend zijn met de anime, zullen blij zijn om te horen dat de speelbare personages zoal Meliodas, Elizabeth, Hawk, Jericho en Howzer zijn. Ieder personage heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid en belangrijker nog, een unieke vechtstijl waardoor het loont om af te wisselen. Hetgeen we daadwerkelijk geprobeerd hebben was wat aan de beperkte kant, maar het gaf enigszins een indruk van de gameplay. De Adventure modus is namelijk het belangrijkste, want daarin zal je het verhaal beleven.

Hierin word je geconfronteerd met diverse personages op je pad die je kunnen helpen, bij staan en meer, maar ook tref je uiteraard vijanden aan. Heel onhandig ben je niet, want naast dat je deze vijanden op een hack-and-slash manier aan kan pakken, kan je ook speciale aanvallen inzetten die net wat krachtiger zijn. Zodoende mag het vechten niet al te veel moeite kosten en de game neemt je bij aanvang prima aan het handje om de gameplay te leren kennen. Wat hierin vooral opviel was de bijzonder vlotte gameplay en de strakke graphics, die dicht bij het bronmateriaal blijven. Het is kleurrijk, gevarieerd en mooi vormgegeven, zowel in omgevingen waar je vrij in rond kan lopen, alsook in cut-scènes.

Willekeurige gevechten

Veel meer dan hetgeen we omschreven hebben, hebben we nog niet kunnen proberen dus onze indruk van de Adventure modus is vrij beperkt. Wel hebben we iets meer tijd in de Duel modus kunnen doorbrengen en dat is in feite een losstaande modus waarin je diverse personages tegenover elkaar kan plaatsen, om het gezamenlijk uit te vechten. Je kiest een personage waarmee je de strijd aan wil gaan en tevens een tegenstander en vervolgens heb je de keuze uit 16 verschillende levels die allemaal vrij groot van opzet zijn, zodat je voldoende ruimte krijgt. Ook het roster is niet verkeerd, met maar liefst 25 personages.

In plaats van een traditionele fighter is deze arcade Duel modus vrij open van opzet. Niet alleen door de verschillende levels, maar ook omdat je vrij kan rond bewegen en er niet een vast patroon gevolgd dient te worden. Dat komt de actie georiënteerde hack-and-slash gameplay meer ten goede en dat werkte tijdens het spelen uitstekend. Overigens kent deze modus best wat mogelijkheden, want naast dat je tegen de computer kan spelen, kan je dit ook tegen een menselijke tegenstander doen, zowel online als lokaal. Wat hierin erg interessant is, is dat elk personage drie stukken uitrusting kan kiezen die voordelen in de strijd brengen, zie daar de diepgang in de gameplay.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om – afhankelijk van je unlocks – 5% extra health mee te nemen, of 15% extra magiekracht. Of wat te denken van magie consumptie dat met 10% omlaag gaat, of 5% extra bescherming? Het zijn allemaal subtiele stukken uitrusting, maar die kunnen in spannende gevechten waar het op leven en dood aankomt weleens doorslaggevend zijn. In gevechten met de computer is dit niet zo relevant, maar als je lokaal of online – eventueel in een coöp battle – aan de gang gaat, is dit een belangrijk aspect. Wel moet je het natuurlijk vrijspelen, waardoor het loont om vaker in deze modus te duiken. Naast de Adventure modus is dit dus meer dan gewoon een leuke aanvulling, want er komt best wat bij kijken.

Voorlopige conclusie

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia is een typisch stukje fanservice, net zoals een titel als Little Witch Academia: Chamber of Time dat is. Het enige verschil is dat deze game wat meer toegankelijk lijkt te zijn, ook voor mensen die niet bekend zijn met het bronmateriaal. Het speelde in beide modi – Adventure en Duel – ontzettend soepel weg, het zag er daarnaast visueel erg strak uit en het lijkt volop actie te bieden met daarbij een interessant verhaal. Voor fans is dat natuurlijk fantastisch, maar ook nieuwkomers kunnen zich hier wellicht goed mee vermaken. Rond de release mag je uiteraard ons definitieve oordeel verwachten, waarbij we je nog veel meer zullen vertellen over de game.