De enige vorm van Cross-platform play dat Sony interessant vindt, is die met mobiele apparaten, maar niet met de Xbox One. Fortnite spelers op de Xbox One en PS4 die graag tegen elkaar willen spelen op beide platformen zijn er echter genoeg. Epic Games heeft daarnaast ook laten weten dat dit geen enkel probleem is en dat men het zo kan implementeren. Er blijft alleen één onruststoker in dit verhaal en dat is Sony Interactive Entertainment. Waar zowel Microsoft als Epic Games openstaan voor Cross-platform play, ziet Sony geen heil in deze functionaliteit.

Op Twitter wakkerde deze discussie afgelopen weekend weer aan, toen een gamer aangaf deze optie graag te willen zien. Phil Spencer, het hoofd bij Xbox, liet vervolgens weten ook interesse te hebben en Epic Games meldde hetzelfde. Vanuit technisch standpunt is de functionaliteit dus gewoon mogelijk, maar daarvoor moet Sony wel eerst groen licht geven. Dat laatste lijkt echter niet te gaan gebeuren, Sony is immers marktleider en meldde eerder al volledige controle te willen hebben en houden over het online gamen.

De reden dat Sony zo moeilijk doet is de policy, men wil veiligheid kunnen waarborgen op hun console. Het is met twee netwerken dan vervolgens extra lastig om sancties te kunnen opleggen voor misdragende spelers, aangezien men spelers op het Xbox Live netwerk niet kan waarschuwen of bannen.