Volgens een Kotaku UK bericht zal GTA IV eind deze maand een flink deel van haar muziekbibliotheek moeten inleveren. Men meldt dat de licenties van heel veel tracks aflopen op 26 april. Dit betekent dat Rockstar een update gaat uitbrengen die de desbetreffende tracks uit de game zal halen. Het installeren van deze updates is uiteraard niet verplicht, gamers staat immers vrij om updates te installeren.

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt met een game van Rockstar. In 2012 gebeurde dit voor het eerst, toen GTA Vice City uit de Steam Store verdween en later terugkwam, alleen dan met 10 tracks minder. In 2014 gebeurde het nogmaals, toen heeft de ontwikkelaar een patch vrijgegeven voor GTA: San Andreas op de PC die 17 tracks uit de game haalde. Dit werd van tevoren niet aangekondigd, spelers stonden dus voor een verrassing.

GTA IV kwam uit op 29 april 2008, dus het lijkt erop dat men een overeenkomst had met de desbetreffende licentiehouders voor 10 jaar. Wel is er dit keer iets bijzonders aan de hand, alvorens het weghalen van de tracks. GTA IV bezitters op de PS3 krijgen alvorens 26 april een melding dat zij de digitale versie van de weg te halen liedjes mogen downloaden. Mogelijk omzeilt men zo de rechten, door voor het aflopen van de overeenkomst een digitale kopie aan te bieden bij de consument die vervolgens lokaal wordt opgeslagen. Het is nog onduidelijk of Xbox 360 en PC-bezitters dezelfde regeling krijgen.