De allereerste PlayStation verscheen in 1994 en nu 24 jaar later is er een bijzondere mijlpaal bereikt. Er zijn namelijk 500 miljoen PlayStation systemen verkocht wat een bijzonder hoog aantal is. Hieronder vallen de PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4, alsook de PlayStation Portable en de PlayStation Vita.

Dat moet natuurlijk gevierd worden en Sony doet dat met een speciale uitgave van de PlayStation 4 Pro. Het betreft hier de ‘PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition’ die een oplage heeft van 50.000 wereldwijd. Deze console zal vanaf 24 augustus verkrijgbaar zijn voor €499,-.

Deze PlayStation 4 zit in een speciale verpakking en de console zelf heeft een blauw doorzichtige behuizing. De harde schijf is 2TB groot en je krijgt er een DualShock 4 en PlayStation Camera bij. Elke console is genummerd om eens te meer aan te duiden dat het hier een zeer exclusieve uitgave betreft.

De DualShock 4 controller die bij de console geleverd wordt zal vanaf 24 augustus ook los verkrijgbaar zijn voor €64,-. Verder heeft Sony nog een Gold Wireless Headset 500 Million Limited Edition aangekondigd, die dezelfde kleurstelling als de PlayStation 4 Pro en DualShock 4 heeft. Deze headset is vanaf 11 oktober verkrijgbaar voor €89,-.