Wales Interactive is bekend van het uitgeven van interactieve verhalen die gebruik maken van full motion video, zoals The Bunker en Late Shift. Eén van de volgende games van deze uitgever gooit het echter over een andere boeg, want dit is een first-person survival horror-game, genaamd: Maid of Sker.

Maid of Sker speelt zich af in 1898 en jij neemt de rol aan van muzikant Thomas Evans die probeert zijn geliefde te redden. Je komt terecht in een vervloekt hotel, waar ‘the quiet men’ ronddwalen. Deze moet je zien te ontwijken en als ze in de buurt zijn, moet je je adem inhouden en niet in paniek raken.

Het spel zal draaien om stealth, exploratie en het overleven zonder wapens. Je zal dus moeten kruipen, verstoppen en je vijanden moeten misleiden om je geliefde te kunnen redden. Dit misleiden doe je door geluid te maken door bijvoorbeeld bepaalde voorwerpen te gebruiken die in het hotel aanwezig zijn.

Het duurt nog wel even voordat Maid of Sker te spelen is, want het is de bedoeling dat het spel in het derde kwartaal van 2019 zal verschijnen. De game zal zowel digitaal als fysiek worden aangeboden. Om je alvast een beetje lekker te maken, is er een teaser trailer vrijgegeven en die kan je hieronder bekijken.