In de maanden na het verschijnen van de unieke RPG Kingdom Come: Deliverance heeft de game verschillende uitbreidingen gekregen. Eerder was al bekend dat de game een Royal Edition zou krijgen, die je een totaalpakket van de basisgame en alle extra content aanbiedt. We lieten onlangs weten dat deze editie op 28 mei zou verschijnen, maar daar is nu verandering in gekomen.

De laatste uitbreiding die nog op het programma staat, A Woman’s Lot genaamd, moet immers nog verschijnen. Warhorse Studios en Deep Silver kondigen aan dat deze uitbreiding beschikbaar zal zijn vanaf 28 mei, maar dat de Royal Edition pas vanaf 11 juni, in zowel fysieke als digitale vorm, in de rekken zal liggen.

Als je de game dus nog niet hebt aangeschaft, is het misschien handig om nog even langer te wachten. De Royal Edition geeft je namelijk de volledige Kingdom Come-ervaring en bevat de verbeterde versie van het basisspel en alle DLC. De originele versie bevatte namelijk vrij veel bugs, waardoor de game in onze review wel wat punten verloor. Veel bugs zijn sindsdien systematisch uit het spel gehaald en hopelijk zullen die bugs in de Royal Edition volledig afwezig zijn.

In de laatste uitbreiding, A Woman’s Lot, speel je als Theresa, vergezeld door haar loyale hond Tinker in een opzichzelfstaande questline. Je ervaart het gewone leven in Skalitz en aanschouwt later de inval van Sigismund vanuit een compleet ander perspectief. A Woman’s Lot geeft je het laatste puzzelstuk van het Skalitz-verhaal, waarin je ontdekt wat er gebeurt vlak voor Henry bewusteloos gevonden wordt.

A Woman’s Lot verschijnt dus op 28 mei als uitbreiding voor de normale editie, terwijl de Royal Edition vanaf 11 juni verkrijgbaar is.