Codemasters heeft aangekondigd dat de bekende GRID franchise terugkeert naar de PlayStation 4, Xbox One en pc. De game heeft de simpele titel GRID gekregen, net zoals het origineel en verschijnt op 13 september.

In deze game race je op vier continenten en dat in verschillende type auto’s; GT, Touring, Stock, Muscle, Super Modified en meer. De racetypes zijn: circuit, street racing, hot laps, point-to-point en World Time Attack.

De game is bedoeld voor zowel casual arcade racers als core simulatie racers en naar eigen zeggen heeft GRID daarin de perfecte balans gevonden. Door succes te boeken in de game kun je nieuwe liveries, player cards, teamgenoten, achievements en driving accolades vrijspelen, maar gemakkelijk zal het niet zijn. Volgens Codemasters zal de AI z’n uiterste best doen om je te verslaan.

De game kent realistische schade en dat heeft invloed op de prestaties van de auto en als je te vaak tegen dezelfde tegenstander aanbotst, zal die er alles aan gaan doen om wraak te nemen. Verder laat Codemasters weten dat Fernando Alonso is aangetrokken in de rol van consultant, die je ook in-game tegen zult komen. Ook zul je mee kunnen doen aan een serie van races waarin je het opneemt tegen het esports team van Alonso, ‘FA Racing’ genaamd.

“Als deelnemer aan F1®, Endurance- en Stock Racing is GRID de perfecte game voor mij en ik ben bij dat de studio zowel mijzelf als mijn racing team toegevoegd heeft. GRID biedt zo veel variatie en ik zie de uitdaging graag tegemoet wanneer spelers het tegen mij opnemen.”, aldus Alonso

Er verschijnen twee edities van GRID, een reguliere uitgave en een Ultimate Edition. Die laatste editie geeft toegang tot seizoenscontent dat na de release verschijnt.

blank

blank

blank