Tijdens de E3 persconferentie van Bethesda werd er flink wat aandacht besteed aan Fallout 76. Zo kondigde de studio aan dat er later dit jaar een update wordt uitgebracht die NPC’s en extra dialoogkeuzes aan de game toevoegt. Er was echter nog meer groot nieuws.

Bethesda heeft namelijk ook een Battle Royale-modus voor Fallout 76 uit de doeken gedaan. Deze modus heet Nuclear Winter en hierin strijden 52 spelers tegen elkaar om de controle over Vault 51 te krijgen, terwijl het speelveld steeds kleiner wordt door een groeiende vuurzee. Volgens Bethesda brengt Nuclear Winter een unieke combinatie van het bekende Battle Royale-genre en de typische mechanics van Fallout.

Het is nog niet bekend wanneer de Nuclear Winter-modus precies wordt uitgebracht. Wel is het voor iedereen – of je Fallout 76 nou bezit of niet – mogelijk om deze week een voorproefje van de nieuwe Battle Royale-modus te krijgen. Bethesda onthulde namelijk dat er van 10 juni tot en met 17 juni een gratis trial van Fallout 76 beschikbaar wordt gesteld voor alle platformen en dat deze trial een exclusieve sneak peek van Nuclear Winter bevat.

Hieronder kun je nog een gameplay trailer van Nuclear Winter bekijken, waarin de eerste beelden van de modus getoond worden. Ook kun je nog een developer diary bekijken, waarin verschillende ontwikkelaars meer over de modus vertellen.

Nuclear Winter gameplay trailer

Nuclear Winter developer diary