Fervente spelers van Mortal Kombat 11 hadden, na het downloaden van de laatste update, mogelijk al gemerkt dat er een nieuwe ‘Kombat League’ modus is toegevoegd aan de brute vechtgame.

Kombat League is een nieuwe en seizoensgebonden ranked modus en het eerste seizoen – ‘The Season of Blood’ – gaat vandaag van start en duurt vier weken. Warner Bros. Interactive Entertainment en NetherRealm Studios hebben een gameplay trailer vrijgegeven die alles nog eens haarfijn uitlegt. Iedere speler begint bij de rang van ‘Apprentice’ en vecht zich een weg omhoog naar de hoogste rang, namelijk die van ‘Elder God’.

Naast het behalen van de hoogste rang kunnen spelers ook in-game items verdienen door dagelijkse quests te voltooien en zodra het seizoen voorbij is, start er meteen een nieuw seizoen. Om het spelverloop zo eerlijk mogelijk te houden, zul je alleen tegenstanders tegenkomen die ongeveer van hetzelfde niveau zijn.

Ten slotte start vandaag ook de early access van Shang Tsung, die natuurlijk een oude bekende is van de Mortal Kombat-franchise. De trailers voor zowel de Kombat League-modus als Shang Tsung zijn hieronder te bekijken: