Na het zonnige Days of Summer event, slaat de sfeer helemaal om in Call of Duty: Black Ops 4 met de komst van de nieuwe Operation die nu live is: Apocalypse Z. Zoals je zou verwachten van het einde van de wereld, staat deze Operation volledig in het teken van chaos, vernieling en bloeddorstige zombies. Nieuwe wapens, veranderingen aan de Blackout-map en een gloednieuwe Zombies-map staan deze keer op het menu.

In de multiplayer krijgen we vooreerst de terugkeer van de Reaper specialist, de robot die met zijn Scythe machinegeweer angst inboezemt bij menig online speler. Bovendien krijgt de multiplayer drie nieuwe maps, als je in bezit bent van de Black Ops Pass tenminste. Twee van deze maps zijn nieuwe angstwekkende maps, waar zombies een centraal thema op spelen. De derde map is een remake van de Black Ops map Havana, want Treyarch lijkt te beseffen dat de kracht van de nostalgie lijkt te werken.

Blackout-spelers zullen ook veranderingen merken met de komst van de nieuwe Operation: de map heeft namelijk een erg donkere make-over gekregen en is plots wel erg doods geworden. Dode fauna, flora en rivieren gevuld met bloed staan op je te wachten. Hierbij krijg je bovendien ook toegang tot een nieuwe tijdelijke modus: The Haunting Fog. Zoals de naam zelf al wat insinueert, krijg je in deze modus te maken met een erg dikke mist, die tactisch invloed kan hebben op hoe je je naar de overwinning werkt.

Logischerwijs krijgt de Zombies modus, tenslotte, ook een grote update. Zoals al eerder werd aangekondigd, gaat de Aether storyline verder met de map Alpha Omega. Of het een blij weerzien met Samantha en co. wordt, valt nog af te wachten…

De volledige beschrijving van de Operation kan je op de bovenstaande afbeelding in meer detail bekijken. Of check de trailer.