Vorige week dook op de website van de Taiwanese rating board een nieuwe Super Monkey Ball-titel op en een paar dagen later was dat ook het geval in Zuid-Korea. Een officiële aankondiging kon dus niet uitblijven en de game is nu bevestigd door SEGA.

Het spel zal Super Monkey Ball: Banana Blitz HD gaan heten en komt uit voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Het gaat dus om een remaster van Banana Blitz, een Wii-titel uit 2006. Niet alleen de graphics zullen opgepoetst worden, ook de besturing zal aangepast zijn voor elk afzonderlijk platform waarop de titel uitkomt.

Banana Blitz HD zal wel minder mini-games hebben dan het origineel. Dit zullen er maar 10 zijn in plaats van 50. De remaster zal daarentegen wel beschikken over online leaderboards. Tevens is er een nieuwe modus toegevoegd: Decathlon Score Attack. Super Monkey Ball: Banana Blitz HD zal op 29 oktober uitkomen.

De officiële aankondiging van de ‘nieuwe’ Super Monkey Ball-titel wordt vergezeld met een trailer en die is hieronder te bekijken.