FIFA 21 is al op de PlayStation 4 te spelen, maar de game zal ook verschijnen voor de PlayStation 5. Electronic Arts heeft nu laten weten wanneer dit mogelijk zal zijn: Op 4 december zal de next-gen versie van FIFA 21 uitkomen.

Heb je de PS4-versie van FIFA 21 aangeschaft, dan kan je deze gratis upgraden naar de digitale PS5-versie. Heb je de fysieke PS4-versie gekocht, dan ben je verplicht om een PS5 te hebben met disc drive. Je hebt de PS4-disc namelijk nodig, zodat geverifieerd kan worden dat je de game daadwerkelijk in bezit hebt. De disc moet je ook steeds in de console doen als je de digitale PS5-versie wilt spelen.

Heb je de fysieke PS4-versie van FIFA 21, maar koop je de PlayStation 5 Digital Edition? Dan kan je de game niet upgraden. Het is dan noodzakelijk om de game opnieuw aan te schaffen in de PlayStation Store. Heb je de digitale PS4-versie gekocht, dan krijg je natuurlijk wel zonder problemen een digitaal PS5-exemplaar van FIFA 21.

Als je je savegames mee wilt nemen van de huidige generatie naar de volgende, dan is dat alleen mogelijk met VOLTA en Ultimate Team.