Devil May Cry 5: Special Edition verscheen, in digitale vorm althans, als launchgame voor de PlayStation 5. Op de nieuwste console van Sony kun je in deze game kiezen tussen verschillende performance-opties. Zo geeft het spel je de mogelijkheid om met een framerate van 120 fps te spelen als je televisie dit ondersteunt, maar deze optie kende helaas nog een vervelende issue.

Als je de PS5-versie van Devil May Cry 5: Special Edition speelde op een 120Hz televisie, draaide de game namelijk automatisch in die refresh rate, zelfs als je niet voor de 120 fps optie koos. Veel 4K-televisies met 120Hz ondersteuning, ondersteunen die refresh rate alleen in combinatie met een lagere resolutie van bijvoorbeeld 1080p. Het gevolg was dus dat spelers die voor een 4K-optie in Devil May Cry 5: Special Edition kozen, alsnog te maken kregen met een lagere resolutie. Dit probleem zorgde bij televisies met 4K/120Hz ondersteuning juist voor een instabiele framerate.

Gelukkig heeft Capcom hier snel werk van gemaakt, want de ontwikkelaar heeft een patch voor Devil May Cry 5: Special Edition op de PS5 uitgebracht. Deze update zorgt ervoor dat het probleem met de 120 fps modus verleden tijd is. Uit de onderstaande changelog blijkt ook dat er nog een paar bugs zijn verholpen.

High Framerate Mode

  • When “High Framerate Mode” is set to “OFF”, the game now limits framerate to 60fps.

Bug Fixes

  • Fixed a bug where the game freezes when fighting mirage Goliath during 3 player matching.
  • Fixed a bug where the player can get stuck when defeating Gilgamesh with a gas cylinder explosion using Vergil.
  • Fixed a bug where Nightmare will appear white when reflected in glass while disappearing, using Vergil and performing World of V.
  • Fixed a bug where the game would play the wrong sound effect when hitting a certain boss.
  • Fixed a bug where the Game Analysis Team’s jobs displayed as “Brazil Community Manager” in the credits of Vergil mode.
  • Fixed a bug where the game would display at 2K, 120Hz on certain monitors even when the system settings are set to output at 4K.
  • Fixed a bug where an application error would display during Urizen’s tentacle attack in Vergil mode.